Sofie Metsers
Leestip van Sofie Metsers
"A well-read woman is a dangerous creature."

Portal fantasy en historische fictie

25 augustus 2022

January Scaller woont in Locke House. Het huis van de rijke meneer Locke die zeldzame artefacten verzamelt van over de hele wereld. Haar vader, die voor Locke werkt, is er bijna nooit. January's bestaan is dan ook eenzaam. Tot ze op een dag een boek vindt dat vertelt over deuren en andere werelden en ze beseft dat ze haar eigen verhaal kan schrijven.

The Ten Thousand Doors of January is een interessante visie op portal fantasy, een genre dat we allemaal kennen van Narnia en Alice in Wonderland. Het verhaal speelt zich af in de vroege twintigste eeuw en de historische setting is effectief relevant voor het verhaal. De schrijfstijl van Harrow is één van mijn favorieten (al is hij in haar tweede boek The Once and Future Witches nog beter) en ze is een excellente verhalenverteller.

Thema's die je in dit boek terug kan vinden zijn o.a. escapisme, kolonialisme, racisme, de zoektocht naar verloren geliefden, de kracht van verhalen.

Ik raad haar boeken zeker aan aan lezers die graag historische fictie lezen maar misschien niet zo gauw een fantasy-boek zouden oppikken.

Synopsis

Rond 1900 ontdekt een jonge vrouw, tijdens een zoektocht naar haar ouders, dat deuren toegang kunnen verlenen tot andere werelden.

Sofie Metsers
Leestip van Sofie Metsers
"A well-read woman is a dangerous creature."

The ten thousand doors of January
Titel:
The ten thousand doors of January
Auteur:
Alix E. Harrow
# pagina's:
394 p.
Genre:
Romans ,
Fantasy
Uitgeverij:
Orbit books
ISBN:
9780356512464
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Beeldschoon,
Betoverend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips