Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Feest!

25 augustus 2022

Een jurk met zakken. Tekst: Lily Murray. Illustraties: Jenny Løvie.

Aleen de titel al maakte dit een droomboek voor mij. Blijkt dat de inhoud ook helemaal mijn ding is: een tof verhaal dat soms wat rijmt; kuddos voor de vertaler Margaretha van Andel, prachtige tekeningen én de jurk van mijn dromen! (Kan iemand die voor mij maken aub?)

Al mijn favoriete kledingstukken hebben zakken: ook mijn rokken én jurken. Maar net zoals in het boek zijn die kleren niet makkelijk te vinden. Als klein meisje had ik er geen, jaren later snapte ik waarom; toen ik een klein meisje enthousiast stenen zag rapen én die in haar jurkzakken zag steken. De zakken hingen lager dan de zoom van haar jurk op de duur. Mijn moeder zou gek geworden zijn;)

Lucy krijgt haar droomjurk wel, van haar tante Augusta. Die tante begrijpt misschien dat zakken de weg plaveien voor schatten, ontdekkingen, avonturen en vrijheid. Dit boek is een ode aan het kind dat helemaal zichzelf wil zijn, dat de natuur als vriend heeft en nog kan dromen.

De prachtige, gedetailleerde, kleurrijke en diverse illustraties maken het tot een boek dat je opnieuw en opnieuw wil lezen. Super aanrader voor leuke kinderen met toffe ouders, of brave geliefden die het keer op keer aan hun partner willen voorlezen in bed!

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Een jurk met zakken
Titel:
Een jurk met zakken
Auteur:
Lily Murray
# pagina's:
32 p.
Uitgeverij:
Lemniscaat
ISBN:
9789047714132
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Beeldschoon,
Kleurrijk,
Verleidelijk
Doelgroep:
Jeugd,
Vanaf 3-5 jaar

Gerelateerde leestips