Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Meanderend mooi

29 augustus 2023

Poel. Door Claire-Louise Bennett.

Na Kassa 19 is er nu ook eindelijk Poel in vertaling. Wat grappig is want eigenlijk is Poel Bennett’s debuut. Ik las dus, zoals de meeste mensen, eerst Kassa 19.

Poel raakte me meer. Het is een boek om op een lome zomermiddag te lezen, in een hangmat tussen de bomen terwijl in de verte kinderen aan het joelen zijn tijdens hun fantasierijke spelletjes. Of licht aangeschoten, door grote glazen tintelfrisse rosé, in een lommerrijke zomerbar op een binnenkoer midden in de drukte van een grootstad.

Het is een trip waar je jezelf zonder schroom aan moet overgeven, op een soort van automatische piloot. Je moet je analytische blik kunnen losmaken, jezelf openstellen om ontroerd, geprikkeld en geraakt te worden. Hou ook je potlood te alle tijden bij de hand om mooie zinnen en wijze, herkenbare alinea’s te onderlijnen.

Claire-Louise Bennett heeft een unieke stem, dat leerden we al door Kassa 19. In Poel doet ze me qua schrijfstijl en onderwerp soms een beetje denken aan Marlen Haushofer in De wand. Niet geheel toevallig haalt ze dit boek zelf ook aan. Benieuwd naar meer moois van haar!

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Titel:
Pond
Auteur:
Claire-Louise Bennett
# pagina's:
1 digitaal bestand
Uitgeverij:
Penguin Publishing Group
ISBN:
9780399575914
Materiaal:
E-boek
Onderwerp:
Eenzaamheid
Aanbevolen voor:
Betoverend,
Subtiel
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips