Nick van de Vel
Leestip van Nick van de Vel
“You can never get a cup of coffee large enough or a book long enough to suit me.”

Leon Trotski Fascisme, wat het is en hoe het te bestrijden

31 maart 2023

In dit boek, beschrijft Leon Trotski zijn visie op het fascisme en hoe het kan worden bestreden. Hij benadrukt dat fascisme geen normale politieke beweging is, maar eerder een reactie op sociale onrust en economische crisis.

Trotski legt uit dat fascisme zich richt op het mobiliseren van de massa's door middel van propaganda, terwijl het in werkelijkheid de belangen van de heersende klasse dient. Het doel van het fascisme is het vernietigen van de arbeidersbeweging en het vestigen van een autoritaire staat.

Trotski stelt dat de enige manier om het fascisme te bestrijden is door eenheid te creëren onder de arbeidersklasse en de democratische vrijheden te verdedigen. Hij benadrukt dat het belangrijk is om een antifascistische front te vormen, dat niet alleen bestaat uit arbeidersorganisaties, maar ook uit andere democratische krachten.

Het boek "Fascisme: wat het is en hoe het te bestrijden" is nog steeds relevant in de hedendaagse politieke context en kan dienen als een waardevolle bron voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het begrijpen en bestrijden van het fascisme.

Nick van de Vel
Leestip van Nick van de Vel
“You can never get a cup of coffee large enough or a book long enough to suit me.”

Titel:
Fascisme, wat het is en hoe het te bestrijden
Auteur:
Leon Trotski
# pagina's:
356
Aanbevolen voor:
Hoogstaand,
Inspirerend,
Tijdloos

Gerelateerde leestips