Sofie Metsers
Leestip van Sofie Metsers
"A well-read woman is a dangerous creature."

Lord of the Rings met konijntjes

24 augustus 2020

Waterschapsheuvel werd geschreven in 1972. Hoewel het vaak als een kinderboek gezien wordt (omdat de personages konijnen zijn), is het een gruwelijk verhaal en niet aan de allerkleinsten aan te raden.

Het verhaal begint wanneer een konijn genaamd Vijfje een visioen krijgt dat hun kolonie vernietigd zal worden. Ze kunnen hun leider niet van het aankomend gevaar overtuigen, dus besloot een kleine groep die Vijfje wel gelooft de kolonie te verlaten. Dit is het begin van een hele reeks avonturen en gevaren die de konijnen meemaken onderweg naar hun nieuwe thuis.

Elk hoofdstuk in het boek begint met minstens één citaat. Onder andere Shakespeare en Jane Austen worden geciteerd. Deze citaten hebben steeds te maken met wat er in het hoofdstuk staat te gebeuren. Adams bedacht daarnaast een taal, een religie en eigen mythes voor de konijnen. Je merkt ook dat hij erg veel onderzoek deed naar het natuurlijke leven van de diertjes.

Waterschapsheuvel is dus niet zomaar een verhaal over konijnen. Het is een episch avontuur over de zoektocht naar een thuis.

Synopsis

Een groep konijnen onttrekt zich aan het gezag van het opperkonijn en verlaat de kolonie om een nieuwe woonplaats te zoeken.

Sofie Metsers
Leestip van Sofie Metsers
"A well-read woman is a dangerous creature."

Waterschapsheuvel
Titel:
Waterschapsheuvel
Auteur:
Richard Adams
# pagina's:
478 p. : ill.
Uitgeverij:
Boekerij
ISBN:
9789022575420
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Konijnen
Aanbevolen voor:
Tijdloos
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips