Nathalie Brouwers
Leestip van Nathalie Brouwers
Lezen en me goed in mijn vel voelen, gaan samen. Het ene heeft invloed op het andere.

Vlot en bevattelijk verslag bij de gelijknamige reportagereeks

25 januari 2021

Een boek van een van de beste reporters van de VRT volgens mij. De expertise van Rudi Vranckx is in Vlaanderen wel bekend: het nabije en het Midden-Oosten, thema's als oorlog & veiligheid, moslimterrorisme, vluchtelingen, enz.

In 2020 maakte hij door de reisrestricties een reportagereeks over wat de coronacrisis heeft gedaan met Europa, Een zomer als geen andere. Dit boek is het schriftelijke verslag van deze reis. Hiervoor reisde hij met een camper samen met zijn productiebubbel door Europa. Van het dorpje Schengen tussen Luxemburg, Duitsland en Frankrijk ingeprangd via het oosten van Europa tot in het zuiden naar een andere grote liefde waar hij dikwijls vertoeft: Italië. Hij heeft het minder over de onmiddellijke gevolgen van de coronacrisis en wil het meer hebben over wat dit op (middel-)lange termijn betekent voor Europa en de wereld. Thema's als het klimaat, nazisme, de tweede wereldoorlog en het massatoerisme komen aan bod. Hij interviewde over deze thema's grote namen zoals de Nederlandse auteur Ilja Leonard Pfeijffer.

De reportagereeks is niet zo lang, slechts drie afleveringen, en eigenlijk herken je veel zoniet eigenlijk alles uit de reeks als je het boek, dat ook best kort is, erna pas leest. Dit is een vlot geschreven en bevattelijk boek waarin je de informatie uit de reportages er terug op kan naslaan.

Nathalie Brouwers
Leestip van Nathalie Brouwers
Lezen en me goed in mijn vel voelen, gaan samen. Het ene heeft invloed op het andere.

Een zomer als geen andere : op zoek naar onze toekomst
Titel:
Een zomer als geen andere : op zoek naar onze toekomst
Auteur:
Rudi Vranckx
# pagina's:
218 p. : ill.
Uitgeverij:
Horizon
ISBN:
9789464100358
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Europa ; toekomst
Aanbevolen voor:
Boeiend,
Werelds
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips