Tine Dew
Leestip van Tine Dew

Ongelofelijk maar waar...

16 februari 2023

Genre: non-fictie ****

Het avontuur van een ietwat naïeve twintiger op zoek naar connectie, bevestiging en zijn plaats in de wereld.

Schrijver Casper Luckerhof vertelt het (met momenten vrij absurde) verhaal van zijn verblijf in Lumbini in Nepal, de geboorteplaats van Gautama Boeddha. Aanvankelijk reist hij naar daar hopend er inspiratie op te doen voor een nieuw tegendraads boek dat hij zou gaan schrijven over Boeddha. Wanneer hij compleet onverwacht een baan krijgt aangeboden in het Lumbini International Research Institute beschouwt hij dit als een teken en besluit de job als bibliothecaris aan te nemen. Omringd door duizenden boeken over het Boeddhisme lijkt dit hem toch de meest ideale plek om aan zijn eigen boek te werken. Al gauw blijkt echter dat het instituut, het werk dat hij geacht wordt te doen en de collega's totaal niet zijn wat hij had verwacht. Hij probeert zich zo goed mogelijk te integreren, maar dat valt niet mee.

De absurditeiten waar hij mee wordt geconfronteerd, zijn onbeholpen geklungel... dit boek is echt grappig. Een subtiel soort grappig. Meerdere malen heb ik letterlijk verwonderd zitten giechelen denkend 'dit is on-ge-lo-fe-lijk...!', om dan meteen daarna te beseffen: dit moet gewoon wel waar zijn.

Het boek leest heel vlot, het is ontwapenend simpel & eerlijk geschreven.

Synopsis

Met het voornemen afstand te doen van zijn spirituele opvoeding, vertrekt de auteur in 2017 naar Nepal. Zijn reis neemt een onverwachte wending als hij een baan aangeboden krijgt bij de grootste boeddhistische bibliotheek ter wereld.

Tine Dew
Leestip van Tine Dew

Rusteloos : gestrand in het land van de Boeddha : een memoir
Titel:
Rusteloos : gestrand in het land van de Boeddha : een memoir
Auteur:
Casper Luckerhof
# pagina's:
245 p. : kaart en plattegrond
Uitgeverij:
Ambo|Anthos
ISBN:
9789026354861
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Boeddhisme, Vriendschap
Aanbevolen voor:
Grappig,
Subtiel,
Wonderlijk
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips