Cleo Klapholz
Leestip van Cleo Klapholz
Boeken lezen is zoals ademen

Hoe de werkelijkheid weer verdwijnt

23 februari 2023


De roman "De moord op Commendatore" van Haruki Murakami is een verhaal dat je tot het einde toe in spanning houdt. Het is een verhaal over liefde, verlies en verlossing. De protagonist is een portretschilder die een mysterieuze wereld intrekt die deel uitmaakt van de realiteit en moet zijn diepste angsten onder ogen zien om de antwoorden te vinden die hij zoekt.

De portretschilder neemt zijn intrek in een studio van een ex-studiegenoot in de bergen in Japan. De studio was oorspronkelijk van de vader, die een heel bekende schilder was in zijn tijd. De protagonist is onlangs gescheiden en werd geplaagd door een ‘painter’s block’. Hij vind er op een dag een mysterieus schilderij van de oorspronkelijke schilder en dit markeert het begin van een hele hoop vreemde dingen die komen te gebeuren. Zo hoort hij 'snachts vanuit het bos achter het huis, het geluid van een bel die vanonder een hoop stenen in de grond lijkt te komen.
Om de oorsprong van dit geluid te bestuderen krijgt hij hulp van een buurman en die blijkt vervolgens ook zijn eigen agenda te hebben.

De portretschilder gaat op zoek naar antwoorden en komt op zijn pad verschillende belangrijke personages tegen die hem leiden tot een andere dimensie.

Ik denk dat dit boek voorlopig een van mijn favoriete boeken is van Murakami. Het is waanzinnig goed geschreven en ik kon het niet neerleggen.

Synopsis

Een jonge schilder maakt allerlei vreemde gebeurtenissen mee.

Cleo Klapholz
Leestip van Cleo Klapholz
Boeken lezen is zoals ademen

De moord op Commendatore. Deel 1, Een Idea verschijnt
Titel:
De moord op Commendatore. Deel 1, Een Idea verschijnt
Auteur:
Haruki Murakami
# pagina's:
507 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Uitgeverij Atlas Contact
ISBN:
9789025451349
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Japan, Relaties
Aanbevolen voor:
Aangrijpend,
Inspirerend,
Tijdloos
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips