Antwerpen anders bekeken

1 februari 2024

Het verwondert me dat er nog niet meer leestips voor dit boek zijn gegeven. Het is zo wonderlijk om door de geschiedenis mee te stappen en te voelen hoe emoties en zelfzucht de mens maken.

Guillaume Van der Stighelen heeft niet alleen opzoekingswerk gedaan, dat leest u in zijn dankwoord. Hij is daarvoor niet alleen bij familie langs geweest maar heeft echte geschiedenis op een zo leesbare manier getoverd dat u constant zal meegesleurd worden om die pagina om te draaien en verder te lezen.

Het verhaal van een zelfzuchtige zelfstandige die het volledig zelf gemaakt heeft, wordt op een subtiele manier beschreven, waardoor u zijn eenzaamheid in eigen geloof zal ontdekken. Niet dat hij het niet gemaakt heeft, maar hiervoor heeft hij meer steun ondervonden dan hij ooit zal toegegeven hebben. Druppelsgewijs blijven de karakters uitgespit, tegen een achtergrond die met de tijd meeloopt.

Ik genoot vanaf de eerste pagina en zou dit boek onmiddellijk herlezen, moest er niet zoveel ander goed leesvoer te ontdekken zijn.


Rozeke
Titel:
Rozeke
Auteur:
Guillaume Van der Stighelen
# pagina's:
463 p.
Uitgeverij:
Manteau
ISBN:
9789022339749
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Adembenemend,
Boeiend,
Kleurrijk
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips