Sofie Strubbe

35 jaar veellezer en graaglezer; 13 jaar Antwerpenaar (al is dat niet te merken aan mijn g's en h's ofte hee's en haa's). Als kind identificeerde ik me met Matilda. Als volwassene heb ik in een bibliotheek gewerkt en boven de Groene Waterman gewoond. Nu werk ik als redacteur in een (juridische) uitgeverij, en wanneer ik 's avonds thuiskom van een hele dag boeken na te lezen, kan ik me best ontspannen wanneer ik in de zetel zit met mijn Kobo. O blasfemie, ik lees meestal op mijn e-reader. Maar soms ruik ik nog eens stiekem aan een écht boek, zo'n heerlijk vergeelde Penguin. Ik ben ook mama van twee kindjes en één van mijn opvoedingsmotto's is: "zien lezen, doet lezen".
Wie heeft jou aangezet tot lezen?

Ik lees al zolang ik me kan herinneren, dus dat zal wellicht mijn moeder zijn geweest.

Welk boek zou je herlezen als je tijd zou hebben?

De Kapellekensbaan en Zomer te Ter-Muren, omdat Boon de twijfelende en zoekende en melancholische mens zo subliem weet te vatten.

Met wie deel je je goesting voor lezen?

Met vrienden en vriendinnen, zowel offline als online.

Welk boek heb je het meest cadeau gegeven?

De Gruffalo, omdat élk kind dat gelezen moet hebben!

Hoe kies je je volgende boek?

Ik hou allerlei lijstjes bij die ik zowat elke dag aanpas, zowel op Goodreads als op papier als in digitale lijstjes. Ik volg leesgroepen op Facebook (zoals iedereenleest), lees reviews op Goodreads en heb tientallen previews op mijn Kobo staan. En dan hangt het altijd heel erg af van waar ik op dat specifieke moment zin in heb, met welke openingsbladzijden het op dat moment 'klikt'; dat valt met geen mogelijkheid vooraf te voorspellen.

Andere lezers kunnen bij jou terecht voor tips over…

Ik lees vooral literaire romans, zowel hedendaagse als klassiekers, en nu en dan wat non-fictie, over feminisme, schrijven, zelfontplooiing. mentale gezondheid, psychologie ... Ik probeer zo goed mogelijk op de hoogte te blijven van wat verschijnt, maar soms wacht ik ook wel af of een boek de hype overleeft voor ik het lees.

Je eigen website/vlog/facebook pagina

http://www.perfectdayforapicnic.be/

Ik lees

Verschillende boeken tegelijkertijd

Ik lees het liefst

In bed

Lezen is voor mij

weten

Als ik een boek niet goed vind

Stop ik

Mijn boeken moeten

leven (ezelsoren, aantekeningen, ...)


Sofie Strubbe

Sofie Strubbe

“Literature is the most agreeable way of ignoring life.” (Pessoa)

1 x Dikke boeken 1 x Leestips gedeeld 1 x Recente boeken 1 per 6 maanden 1 x Romans

Enkele leestips van Sofie

Ontdek enkele leestips van Sofie