Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Boeiend!

22 juli 2020

Reis om de wereld in infographics. Tekst: Mireia Trius. Illustraties: Joana Casals.

Een super tof boek, stampvol boeiende weetjes over kinderen wereldwijd (wat eten ze, vieren ze Kerstmis, met hoeveel wonen ze in hun land, wat lezen ze,…?) en al die info wordt je aan de hand van grafieken en tabellen, de infographics aangeboden. Dat maakt dat er gigantisch veel informatie, heel overzichtelijk en duidelijk kan worden medegedeeld. Super goed gevonden.

Om al die info wat tof aan te brengen wordt je symbolisch rondgeleid door de Nederlandse Emma. Daar schuilt voor mij als Belg wel een klein minpuntje in. Want België komt in het ganse boek bijna niet voor. Naar het einde toe komen we een paar keer aan bod, één keer zelfs fout (wij vieren Sint op 6 december en pakken geen pakjes uit op 5 december, Pakjesavond). Maar dat zijn kleine minpuntjes. De rest van het boek is geweldig.

De informatie is boeiend, de tekeningen zijn vlot en vrolijk. Achteraan staat ook een bronvermelding, wat toch een beetje een garantie geeft op juiste info.

Reis om de wereld is een boek waar je stapels weetjes uit kan halen, dat je uren geboeid kan bezighouden en dat niet gauw gaat vervelen. Het idee achter dit boek is interessant en de uitwerking is knap gedaan. Super aanrader voor elk nieuwsgierig kind en bij uitbreiding ook voor de grote kinderen (tot 120 jaar of ouder).

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Reis om de wereld in infographics
Titel:
Reis om de wereld in infographics
Auteur:
Mireia Trius
# pagina's:
63 p. : ill.
Uitgeverij:
Uitgeverij Volt
ISBN:
9789021422039
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Weetjes
Aanbevolen voor:
Slim
Doelgroep:
Jeugd,
Vanaf 9-11 jaar

Gerelateerde leestips