Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Flitsend

1 februari 2021

Queenie. Door Candice Carty-Williams.

Queenie (25 jaar, Jamaicaans-Brits, woont in Londen) verliest in één keer haar vriend, haar huis (dat ze met hem deelt) en de baby in haar buik (die er ondanks haar spiraaltje toch kwam). Op haar werk zit het ondertussen ook niet mee. Ze verliest zichzelf in uitgaan, drinken en seks hebben met foute mannen.

Klinkt allemaal heel triest en deprimerend en dat is het ook. Maar door Candice haar sprankelende schrijfstijl voelt het niet zo. Queenie lezen is een beetje als kijken naar een mengeling van Bridget Jones en I may destroy you. Het boek is hedendaags, eerlijk, pijnlijk, soms grappig, pittig én hoopvol.

Als witte vrouw van 41, gelukkig getrouwd en wonend in België sta ik mijlenver af van Queenie. Dat maakt het extra boeiend om een inkijkje te krijgen in haar leven. En hoe verder ik in het boek kwam hoe meer ik ontdekte dat we ook best wat overeenkomsten hebben.

Jojo Moyes is fan, het boek kreeg al verschillende prijzen (waaronder Boek van het jaar van de British Book Awards), een aanrader dus!

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Queenie
Titel:
Queenie
Auteur:
Candice Carty-Williams
# pagina's:
396 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Prometheus
ISBN:
9789044647211
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Identiteit
Aanbevolen voor:
Aangrijpend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips