Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Hoop!

23 november 2021

Over over morgen. Andere verhalen over de toekomst. Door: Project 2084: De toekomst is hoopvol.

Dit boek is het resultaat van een alliantie van organisaties die tal van missies koppelen aan de zoektocht naar duurzaamheid. Zij kozen 10 auteurs, uit België en Nederland, die een hoopvol kortverhaal over de toekomst schreven. Onder hen een paar van mijn favoriete schrijvers/denkers: Rebekka De Wit, Annelies Verbeke, Jeroen Olyslaegers en anderen.

In een wereld die aan elkaar hangt van problemen, waarin het wereldnieuws gedomineerd wordt door een pandemie en een ongeziene klimaatcrisis heb ik het moeilijk om nog lichtpuntjes te (durven) zien. Ik wil het nieuws volgen en op de hoogte blijven, ik wil actuele/relevante boeken lezen. Maar ik krijg vaker en vaker de bijna onweerstaanbare drang om een deken over mijn hoofd te trekken en me af te schermen van de wereld.

Dan doet het deugd om hoopvolle verhalen over de toekomst te lezen. Moge ze mensen niet enkel hoop geven maar hen ook inspireren. Het meest hoopgevende is sowieso het feit dat een groep mensen genoeg in de toekomst geloven om er dit geweldige boek aan te wijden. Waarvoor dank én hulde.

Synopsis

In het kader van 'Project 2084 : De toekomst is hoopvol' vroeg Greentrack Gent tien Vlaamse en Nederlandse literaire auteurs om een hoopvol kort verhaal te schrijven dat zich afspeelt in de toekomst. Greentrack Gent is de denk- en doetank van de Gentse cultuursector die door uitwisseling en experiment bouwt aan een volhoudbare toekomst. De organisatie werkte voor deze bundel samen met een aantal andere spelers uit de Gentse cultuursector.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Over over morgen : andere verhalen over de toekomst
Titel:
Over over morgen : andere verhalen over de toekomst
Auteur:
Simone Atangana Bekono
# pagina's:
207 p.
Uitgeverij:
Uitgeverij Vrijdag
ISBN:
9789464340068
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Inspirerend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips