Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Zingen maar

28 juli 2022

Ons derde lichaam. Door: Edward van de Vendel.

Enkele weken geleden las ik De dagen van de Bluegrassliefde voor de tweede keer, afgelopen 24 uur las ik Ons derde lichaam, ook voor de tweede keer trouwens. Beide zijn opnieuw uitgegeven; met een bij elkaar passende mooie cover. Oliver, het derde deel in deze cyclus, werd ook opnieuw uitgegeven, staat nog op mijn ‘te lezen’ lijstje.

Dit tweede deel is minder romantisch dan het eerste deel. Het gaat over Tycho, die na zijn zomer met Oliver, op kot (kamers) gaat om te studeren aan de Nationale Schrijfacademie. Hij woont daar samen met Vonda, die zang studeert en Moritz, die danst. Algauw raken ze in een Songfestival avontuur verwikkeld dat hun hele leven op zijn kop zal zetten.

Het is fijn om te lezen hoe het verder gaat met Tycho, het is nog fijner om uiteindelijk te ontdekken hoe het nu tussen hem en Oliver zit. Ons derde lichaam gaat over op eigen benen leren staan, jezelf proberen vinden en blijven, grenzen in vriendschappen, psychische kwetsbaarheden, gay zijn, schrijven, dichten, verlangen,…

Qua romantiek kan het verhaal niet tippen aan zijn befaamde voorganger De dagen van de Bluegrassliefde maar het is wel een goed boek waar je even helemaal in kan verdwijnen en 24 uur later weer opduiken ;)

Synopsis

Nadat Tycho Zeling de brutaalste zomer van zijn leven heeft meegemaakt gaat hij naar de Nationale Schrijfacademie. Hij betrekt een kamer op de studentenetage waar ook Vonda woont. Vonda is niet iemand waar je naast kunt kijken. Ze is vrolijk en heftig, en een ongelooflijk goede zangeres. Tycho raakt volkomen in haar ban. Via Vonda komt hij in een nieuwe, stormende wereld terecht. Hoe houdt hij zich daarin staande? En denkt hij nog wel eens aan zijn eerste liefde?

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Ons derde lichaam
Titel:
Ons derde lichaam
Auteur:
Edward van de Vendel
# pagina's:
300 p.
Uitgeverij:
Querido
ISBN:
9789045103167
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Liefde, Vriendschap, Homoseksualiteit
Aanbevolen voor:
Boeiend
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar,
Jeugd

Gerelateerde leestips