André Oyen
Leestip van André Oyen
Via papier de wereld rondreizen.

een nieuwe wondere wereld

1 september 2022

De 18-jarige Dinka is ten gevolge van een fatale val van de trap overleden en bevindt zich in het hiernamaals.
Dat hiernamaals verandert telkens van uitzicht: van een balkon met bogen tot een eeuwig bloeiende tuin, een reusachtig doorschijnend pad, een galerij met zuilen, een paleis met hoge torens. Je bevindt je echt in een nieuwe wondere wereld. In dat hiernamaals ontmoet Dinka de ziel van haar zusje "Dinska", die bij de geboorte gestorven is - de tweeling werd als Siamese tweeling geboren. Vanuit dit hemelse perspectief kijkt Dinka neer op het leven op aarde, en dus ook op haar eigen leven: Dinka kwam niet los van haar zusje, zowel fysiek als mentaal, mede door haar moeder. Ze moet opboksen tegen een afwezige, mag nooit iets fout doen. Ze draagt altijd een litteken met zich mee.
Een litteken dat ze deelt met Mier. Een vriendschap op jonge leeftijd verdiept zich na een stille periode in meer een liefdesrelatie. Mier die een andere sociale en problematische achtergrond heeft, maar ook alleen is en het alleen-zijn niet meer moet leren.
Mijn leven als mens is een ontdekkingsroman waarin de hoofdpersoon op zoek gaat naar zichzelf.


Het verhaal over Dinka, haar ouders, Mier, de herinnering aan het doodgeboren zusje is met veel tederheid en liefde geschreven. In deze prachtig geschreven roman weet Joke van Leeuwen haar lezers in een heel aparte sfeer onder te dompele

Synopsis

Dinka sterft op 18-jarige leeftijd en belandt in een wereld van 'terugkijken', waar ze op luchtige en humoristische wijze haar leven overschouwt en veel dingen ziet die niet helemaal kloppen.

André Oyen
Leestip van André Oyen
Via papier de wereld rondreizen.

Mijn leven als mens
Titel:
Mijn leven als mens
Auteur:
Joke Van Leeuwen
# pagina's:
194 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Em. Querido's Uitgeverij
ISBN:
9789021426433
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Herinneringen, Relaties
Aanbevolen voor:
Betoverend,
Inspirerend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips