Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Must read!

1 september 2022

Scheten uit de schoorsteen. Het kleine verhaal van klimaatverandering. Tekst: Marc ter Horst. Illustraties: Yoko Heiligers.

Ik ben iemand die veel leest en graag veel leert, maar het moet wel leuk zijn. Dus toen Palmen op de Noordpool uitkwam leek me dat het ideale boek voor mij (43 jaar): iets bijleren over de klimaatverandering op een toffe manier. En het was echt een geweldig boek: ik leerde kei veel bij en genoot van elke pagina. Ik kocht het, als grote fan, ook voor het zoontje van mijn neef. Later hoorde ik van mijn tante dat zij het hem had voorgelezen en dat ze het geweldig hadden gevonden. Ik kan dus met zekerheid zeggen dat jong én oud fan is.

Ben je toch net iets te jong voor Palmen op de Noordpool dan is er nu Scheten uit de schoorsteen. Dezelfde boodschap, nog eenvoudiger gebracht. Even boeiend en leerrijk én grappig. Marc ter Horst verdient een medaille. En zijn boeken mogen in geen enkel klaslokaal ontbreken.

De prachtige illustraties van Heiligers maken het helemaal tot een boek om te koesteren. En cadeau te doen aan iedereen die geboren wordt in deze over‘bescheten’ wereld.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Scheten uit de schoorsteen : het kleine verhaal van klimaatverandering
Titel:
Scheten uit de schoorsteen : het kleine verhaal van klimaatverandering
Auteur:
Marc ter Horst
# pagina's:
[28] p. : ill.
Genre:
Prentenboeken
Uitgeverij:
Gottmer
ISBN:
9789025776497
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Klimaatveranderingen
Aanbevolen voor:
Boeiend,
Grappig,
Inspirerend
Doelgroep:
Jeugd,
Vanaf 3-5 jaar

Gerelateerde leestips