Leestip van Saskia Imbert

Misleiding en bedrog

12 mei 2022

De Engelse Adele Parks heeft in haar thuisland al heel wat bestsellers op haar naam staan. Haar nieuwste thriller, Jullie allebei, heeft me een paar fijne leesuurtjes bezorgd.

Leigh Fletcher is gehuwd met Mark en stiefmoeder van zijn zonen Seb en Oli. Ze is een verstandige vrouw die al de problemen oplost en steeds voor iedereen zorgt. Voor haar werk, als organisatieadviseur, verblijft ze elke week een paar dagen in Schotland. De paniek breekt uit bij Mark als hij Leigh niet thuis treft na een familiebezoekje. Heeft de ruzie die ze voor het vertrek hadden er iets mee te maken? Of weet Oli, die zich de laatste tijd nogal nors gedraagt, iets meer? Terwijl Mark verontrust en gebroken is, kan het gezin rekenen op de steun van Fiona, de hartsvriendin van Leigh.

Brigadier Clements bijt zich vast in deze zaak, samen met de jonge agent Tanner. Volgens Clements haar bevindingen en gedachten is Leigh niet weggelopen maar ontvoerd. Alles wordt nog geheimzinniger als er nog een verdwijning wordt gemeld. Kai, een sexy en stoere vrouw, is gehuwd met Daan. Ze leiden samen een luxueus leventje en respecteren elkaars onafhankelijkheid. Kai zorgt een paar dagen per week voor haar moeder die in een hospice verblijft. Als Kai vermist wordt, is Daan eerder onverschillig en wat geïrriteerd. Is zijn vrouw uit eigen wil vertrokken of is er een link met de verdwijning van Leigh?

Twee verschillende buurten in Londen, twee verschillende achtergronden. Wat hebben deze verdwijningen met elkaar te maken?

“Omdat ik niet weet wie me heeft opgesloten, weet ik ook niet wie ik moet haten.”

Adele Parks neemt ruim de tijd om haar personages te introduceren. Het begin is dus niet meteen spannend maar eerder wat langdradig door de vele details. Hoe hebben de vrouwen hun man leren kennen, hoe was de relatie met de ouders, hoe vullen ze hun dagen,… Maar dan komt er plots een twist waardoor ik fijn verrast werd! Ik kon Jullie allebei niet weer wegleggen en op een paar uurtjes had ik het boek uit.

Dit is eerder een psychologische thriller. Je gaat mee in de gedachtegang van de verdwenen vrouwen, je ziet hoe verschillend de beide mannen reageren, hoe de kinderen en de vriendin met de situatie omgaan,… Als lezer was ik bijvoorbeeld wel verbaasd dat de mannen maar weinig over hun vrouw wisten. Ik had ook bedenkingen over Leigh en Kai hun verleden en geheimen. Vertellen zij wel de waarheid? Door de vele toevalligheden had dit verhaal voor mij zelfs een amusant tintje. De ontknoping paste volledig in de sfeer van misleiding, bedrog en verraad. Jullie allebei is niet echt nagelbijtend spannend, zoals op de kaft staat vermeld, maar eerder ontspannende spanning. Misschien is dit geen hoogvlieger, maar ik heb het boek zeker graag gelezen. Drie welverdiende sterren.

“Je kunt nog zo veel mensen ontmoeten en nog zo veel tijd met hen doorbrengen, maar hen toch niet kennen. Zij kennen jou ook niet.”

Leestip van Saskia Imbert

Jullie allebei
Titel:
Jullie allebei
Auteur:
Adele Parks
# pagina's:
366 p.
Genre:
Romans ,
Detectives
Uitgeverij:
Volt
ISBN:
9789021449173
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Verdwijningen
Aanbevolen voor:
Subtiel
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips