Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Girlpower

9 juni 2022

Julia. Vrijgevochten keizersdochter. Door: Rosita Steenbeek.

Vroeger gingen mijn man en ik elk jaar naar Italië op vakantie. Elk jaar een andere regio maar elk jaar trokken we toch ook een dag naar Rome, we waren er echt verliefd op. Toen las ik ook veel van Steenbeek. Nu is dat al lang geleden, schrijfster én stad.

Ik had zin me nog eens in een boek van haar te verdiepen en de prachtige cover van Julia trok me aan. Ik moest er wel een beetje inkomen, het boek leest meer als een geschiedenisles dan als een meeslepende roman. Aangezien er ‘historische roman’ op de cover staat mag dat geen verbazing wekken natuurlijk.

Julia was een multi-inzetbare pion van haar vader, keizer Augustus. Hij liet haar om de haverklap trouwen om zijn politieke intriges en machtsspelletjes te dienen. Toch slaagde zij er, tot op zeker hoogte, in om een eigen leven te blijven leiden.

Julia is een mooi eerbetoon aan én een eerherstel voor een boeiende vrouw die bijna volledig uit de geschiedenis is geschreven. De cursieve delen tekst (Rosita op pad in de restanten van het Rome van Julia) vormen een leuke extra bij het verhaal. Ze vormen een toeristische wegwijzer voor wie vandaag in Julia’s voetsporen wil treden.

Dit boek is een leuke manier om een onderbelicht deel van de geschiedenis te ontdekken. Vergeten vrouwen die eindelijk een stem krijgen, ik hou er wel van!

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Julia : vrijgevochten keizersdochter
Titel:
Julia : vrijgevochten keizersdochter
Auteur:
Rosita Steenbeek
# pagina's:
316 p.
Uitgeverij:
Prometheus
ISBN:
9789044635928
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Boeiend,
Inspirerend,
Slim
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips