wendy struyf
Leestip van wendy struyf
Mooie woorden maken mooie zinnen, mooie zinnen maken prachtige verhalen om te koesteren

Een wonderlijk recept dat smaakt naar meer Van Neer!

9 juni 2022

De Antwerpse schrijfster Anne-Laure Van Neer (1975) debuteerde in 2015 met de thriller Justine dat genomineerd werd met de Knack- Hercule Poirotprijs. Ook haar twee volgende boeken Maurice en Louise werden beiden genomineerd voor deze befaamde prijs. Van Neer is bekend om haar humoristische pen, een pen met een kwinkslag en ja ook Joséphine komt in het rijtje humoristische thriller terecht. Een genre dat je leest met een lach op je gezicht en dit genre weet Van Neer meesterlijk neer te zetten.

*Joséphine woont in het woonzorgcentrum Den Groenen Hof, toch weet Joséphine van aanpakken. Ze is ondervoorzitter en peningmeester van de Thanatosclub. Een clubje dat ze samen met haar medebewoners en vrienden heeft opgericht. Een club met maar één wens: ze bepalen hun eigen levenseinde en helpen dit einde te verwezenlijken op een mooie manier. Toch voor dit levenseinde hebben ze hun giftuintje nodig, een tuintje waar ze hun ingrediënten kunnen oogsten. Wanneer de directeur van het rusthuis beslist om een einde te maken aan hun tuintje en er een nieuwbouw neer te zetten, is dit buiten Joséphine gerekend. Joséphine en haar vriend de kolonel broeden op een plan, een plan dat hun eigen einde kan redden. Maar is hun plan wel waterdicht?

Van Neer blijft een meester in het neerzetten van bijzondere karakters, elk op hun eigen manier uniek, elk met hun specifieke trekjes. Hoofdpersonage Joséphine smeert de deeg van sarcasme tot een wonderlijk recept dat de lezer proeft met een lach op het gezicht. Vanaf de start krijg je honger naar meer en leg je het boek niet naast je neer. De recepten doorheen het boek zijn zeker een meerwaarde in dit zoete boek. Giet daar nog een dessertsaus over met wendingen en je krijgt een lekkere toetje met hier en daar een druppel bloed. Toch zit er onder dit lekker toetje ook een maatschappelijk thema: mag je zelf kiezen wanneer je sterft? Het boek Joséphine is weer genieten en smaakt naar meer Van Neer!

wendy struyf
Leestip van wendy struyf
Mooie woorden maken mooie zinnen, mooie zinnen maken prachtige verhalen om te koesteren

Titel:
Joséphine
Auteur:
Anne-Laure Van Neer
# pagina's:
240
Aanbevolen voor:
Boeiend,
Cool,
Grappig

Gerelateerde leestips