Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Wat een orgaan!

9 juni 2022

Biografie van de baarmoeder. Door: Marlies Bongers en Corien van Zweden.

Weet jij veel van je baarmoeder, van een baarmoeder? Heel eerlijk: nee hé!? Op de één of andere manier is de baarmoeder nog altijd taboe. Dat heb ik zelf mogen merken toen ik een paar maanden geleden plots een ingreep aan mijn baarmoeder moest ondergaan. Ik wist eigenlijk niet heel goed wat er allemaal mis kon gaan, op welke manier en hoe het opgelost kon worden. Ik las nota bene De Cyclus strategie en De Hormoon revolutie. Geen kwaad woord over die boeken hoor, ik leerde er veel uit. Maar op school, in mijn familie, onder vrienden werd/wordt er quasi niet over gepraat.

Hoe meer we er over praten én lezen, hoe meer we er allemaal samen over weten. De baarmoeder is niet eng of vies, ze is geniaal en prachtig. Blij dat Bongers en van Zweden er ook zo over denken. Bongers is gynaecoloog; ze heeft dus veel kennis en ervaring én deelt ook enkele praktijkverhalen met ons; super boeiend!

Deze biografie bevat een breed scala aan informatie, je gaat zeker het één en ander bijleren. En meer kennis zorgt voor minder angst (en pijn) en meer liefde en begrip. Door dit boek (met een prachtige cover) verkleint het taboe en neemt de onwetendheid af; hoera, hoera, hoera!

Voor wie na het lezen nog wat extra baarmoeder wil kan de podcast van Damn, Honey over dit boek beluisteren!

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Biografie van de baarmoeder : het ingenieuze orgaan dat vaak niet begrepen wordt
Titel:
Biografie van de baarmoeder : het ingenieuze orgaan dat vaak niet begrepen wordt
Auteur:
Marlies Bongers
# pagina's:
255 p. : ill.
Uitgeverij:
Uitgeverij De Arbeiderspers
ISBN:
9789029545761
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Gynaecologie
Aanbevolen voor:
Boeiend,
Slim
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips