Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Boeiende must read!

18 december 2023

Je bent jong en je wil wat toekomst. Door: Jantijn Anema en Hannah Prins.

Jantijn en Hannah studeerden samen. Hannah bezette als Extinction Rebellion activist al een paar keer de A12, Jantijn wil ook eens meedoen. Hij mailt hierover met Hannah en dat is ineens ook het begin van dit boeiende boek. Hoewel, begin, het échte begin is het voorwoord van Jort Kelder.

Anema en Prins hebben het ideale boek voor de feestdagen geschreven: het staat vol feiten, wetenschap en grafieken waar je klimaatontkenners aan de eettafel mee rond de oren kan slaan, je kan het boek in je jaszak bewaren om stiekem extra munitie te vergaren als je rechtse oom je de mond wil snoeren én je kan het boek ook onder de kerstboom leggen om kleine neefjes en nichtjes warm te maken voor het verdedigen van hun toekomst.

Want dat het niet goed gaat met de planeet hebben we allemaal al in het nieuws en in de wereld om ons heen kunnen merken. Hittegolven, overstromingen, extreem weer,… het komt nu ook ‘bij ons’ voor, het is niet langer een ver van mijn bed show. Dat er dan nog mensen zijn die nog niet huilend op de keukenvloer liggen begrijp ik niet; ik hoop dat dit boek daar verandering in kan brengen.

Niet dat het alleen maar huilen is. Hoofdstuk 7 geeft 4 grote systeemoplossingen en hoofdstuk 8 toont ons hoe we zelf op basis van 5 (eenvoudige) pijlers het verschil kunnen maken. Dus komaan, samen ertegenaan! Bedankt Jantijn en Hannah voor jullie moedige, boeiende, belangrijke boek.

Synopsis

Pleidooi voor een crisisaanpak in de strijd tegen klimaatverandering.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Je bent jong en je wil wat toekomst : een redelijk radicaal verhaal
Titel:
Je bent jong en je wil wat toekomst : een redelijk radicaal verhaal
Auteur:
Jantijn Anema
# pagina's:
207 p. : illustraties
Uitgeverij:
De Geus
ISBN:
9789044549324
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Klimaatveranderingen, Milieubeleid, Toekomstvisies
Aanbevolen voor:
Boeiend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips