Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Super boeiend!

17 maart 2022

Met z’n zessen in bed. De toekomst van liefde: van polyamerie tot relatiepillen. Door: Roanne van Voorst.

Wat een boek. Wat heb ik veel bijgeleerd. Van Voorst is antropoloog, geïnteresseerd in de toekomst, dus dit boek is niet zomaar een boek vol wilde voorspellingen. Zij doet uitgebreid onderzoek, in dit geval naar allerlei dingen die met liefde te maken hebben, en haar bevindingen deelt zij op een boeiende, vlotte, soms ronduit verbijsterende manier. Bij haar geen droge theorie en literatuuronderzoek, zij stapt echt in haar onderwerp. In dit geval: pillen slikken, met robots in bed duiken, een avatar ontwerpen en zo veel meer.

Ik heb dit boek vaak met open mond zitten lezen, terwijl ik van alles onderstreepte en voortdurend tegen mijn man riep: “Kende jij dit al, hoorde jij hier ooit van,…? “De wereld verandert razendsnel, de liefde ook. Datingapps, DNA-onderzoek, seksrobots, genderfluïditeit, solopoly, jalief-gevoel,…, alles komt aan bod. Experten, cijfers, gebruikers, aanbieders, literatuur, dagboekaantekeningen komen voorbij. Dit zorgt voor veel achtergrondverhalen, een blik langs alle kanten, diepgang en duiding.

Roanne van Voorst velt ook (bijna nooit) een moreel oordeel; omdat smaken verschillen én omdat van allerlei fenomenen nog niet (volledig) duidelijk is welke gevolgen ze op ons, mensen, zullen hebben. Sommige onderzoekers zien de (digitalisering) van de toekomst, dus ook op liefdesvlak, rooskleurig tegemoet, anderen waarschuwen nu al voor de valkuilen en (onherroepelijke) veranderingen/verarming. Dat maakt dit boek net extra interessant én relevant. Voor elke lezer die op de één of andere manier wel eens met de liefde in aanraking komt (iedereen dus) een must-read!

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Met z'n zessen in bed : de toekomst van liefde : van polyamorie tot relatiepillen
Titel:
Met z'n zessen in bed : de toekomst van liefde : van polyamorie tot relatiepillen
Auteur:
Roanne Van Voorst
# pagina's:
347 p.
Uitgeverij:
Uitgeverij Podium
ISBN:
9789463811057
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Relaties, Liefde
Aanbevolen voor:
Boeiend,
Inspirerend,
Slim
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips