Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Connie!

30 oktober 2020

I.M. Door: Connie Palmen

De eerste keer dat ik I.M. las was begin 1998, net na het verschijnen. Ik kende mijn man nog niet. Nu 22 jaar later is er de elfde druk van dit prachtboek. En ben ik 22 jaar samen met mijn prachtvent. I.M. is hetzelfde boek, maar ook een volledig ander boek. Ik ben anders, de wereld is anders, Connie is anders. Maar wat niet verandert is dat ik fan was, en blijf. Al is fan een flauw woord in dit verband.

Ik bewonder Connie mateloos om haar kunnen. Om hoe ze van haar leven fictie maakt, die ze met ons, gretige lezers, deelt.

Om haar wijsheid, haar verstand, haar humor en haar eerlijkheid. I.M. is een ode aan een verloren geliefde maar ook een ode aan de liefde, het leven. In de vorm van een roadnovel, een soort van dagboek, een filosofisch traktaat en een liefdesverhaal. Een liefdesverhaal zonder zeemzoet gedoe maar vol passie, goesting, toewijding en intelligentie.

I.M verschijnt opnieuw omdat het verfilmd werd voor de televisie, met Wende Snijders en Ramsey Nasr in de hoofdrollen. Ik ben zo benieuwd, en ook een beetje bang, geef ik toe. Al wie dit boek nog niet gelezen heeft zou ik aanraden om het nog snel te lezen voordat we aan de serie beginnen. En daarna leest u gewoon verder in het oeuvre van Palmen, want alles van haar is en blijft een aanrader.

Synopsis

Autobiografisch getint relaas van het leven van de schrijfster met de schrijver en journalist Ischa Meijer (1943-1995) en van haar verwerking van diens plotselinge dood.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

I.M.
Titel:
I.M.
Auteur:
Connie Palmen
# pagina's:
311 p.
Uitgeverij:
Prometheus
ISBN:
9789044645668
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Verloren geliefde
Aanbevolen voor:
Aangrijpend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips