Sofie Metsers
Leestip van Sofie Metsers
"A well-read woman is a dangerous creature."

De dood overwint alles

19 november 2020

Het negende huis speelt zich af rond acht geheime genootschappen aan de universiteit Yale. Deze genootschappen en hun invloedrijke alumni bestaan echt. In dit verhaal spelen deze genootschappen echter met duistere magie. Om dit alles onder controle te houden werd er een negende huis ingevoerd.

Hoofdpersonage Alex Stern wordt opgeleid door het negende huis om de genootschappen te controleren. Op een avond duikt er een lijk op. Alex gaat op onderzoek uit om te achterhalen of de genootschappen iets met de moord te maken hadden.

Je krijgt hier dus een mengeling van fantasy, dark academia en murder mystery. Het boek is het eerste deel in een serie dus je kan hier een boek verwachten dat voornamelijk de wereld en de personages uiteen wil zetten zodat er in de volgende delen op voort gebouwd kan worden. In het tweede deel van het boek komt de plot pas echt goed op gang en volgt de ene twist na de andere.


Synopsis

Alex Stern, die geesten kan zien, wordt ingeschakeld om de geheime genootschappen van de universiteit van Yale in de gaten te houden.

Sofie Metsers
Leestip van Sofie Metsers
"A well-read woman is a dangerous creature."

Het negende huis
Titel:
Het negende huis
Auteur:
Leigh Bardugo
# pagina's:
491 p.
Genre:
Romans ,
Fantasy
Uitgeverij:
Boekerij
ISBN:
9789022590652
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Bloedstollend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips