Leestip van Machteld Kamers

Vlotte schrijfstijl waardoor je van in het begin in de ban bent van het verhaal.

22 april 2020

Een menselijk lichaam begint vier minuten na overlijden te ontbinden. Het lichaam, ooit de verpakking van het leven, ondergaat zijn laatste metamorfose. Het begint zichzelf te verteren, en wordt daarna een roerloos feestmaal voor andere organismen. Eerst bacteriën, dan insecten. Vliegen. Eitjes worden gelegd en komen uit. De larven eten van de voedzame kweek en trekken daarna weg. Ze verlaten het lichaam op ordentelijke wijze, elkaar volgend in een keurige processie die altijd gericht is op het zuiden. Het is een ongewoon warme dag in juli. Twee jongens, Neil en Sam Yates, volgen een spoor van maden aan de rand van het Farnham-bos, vlak bij het moeras. Ze doen een verschrikkelijke ontdekking: de resten van Sally Palmer. Ze rennen terug naar hun dorp, naar de nieuwe dokter: David Hunter.

Dit is het eerste boek van de David Hunterserie. Alle boeken uit deze reeks zijn thrillers.

Dr. Hunter werkte als forensisch antropoloog voordat hij als huisarts aan de slag ging. Hij draagt een groot verlies met zich mee.

De auteur, Simon Beckett, heeft in Spanje les gegeven en speelde in verschillende bandjes vooraleer hij freelance-journalist werd. Hij schreef voor onder andere The Times, The Daily Telegraph en The Observer.

Beckett kwam op het idee voor dit boek toen hij een artikel voor de Daily Telegraph schreef dat ging over de National Forensic Academy in Tennessee. Een deel van de opleiding in die academie vindt plaats op het unieke buitenterrein dat ook 'Body Farm' genoemd wordt.

Persoonlijk vind ik dat het boek heel vlot leest. De beschrijvingen van de dode lichamen zijn eerder technisch. Zo komt het allemaal niet luguber over en wel realistisch. Het overgrote deel is vanuit het standpunt van Dr. Hunter geschreven. Ik vind dit aangenaam om te lezen want zo krijg je een beter zicht op de psyche van de arts. De ontknoping is een verrassing waardoor je wil blijven lezen eens je bent begonnen.

Synopsis

Terwijl de politie en een forensisch expert in een dorpje in Norfolk jagen op de moordenaar van verschillende jonge vrouwen, begint de gemeenschap uit elkaar te vallen.

Leestip van Machteld Kamers

De geur van sterfelijkheid
Titel:
De geur van sterfelijkheid
Auteur:
Simon Beckett
# pagina's:
367 p.
Genre:
Romans ,
Thrillers
Uitgeverij:
Luitingh-Sijthoff
ISBN:
9789021810058
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Bloedstollend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips