Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Michelle for president!

8 december 2022

Het licht in ons. Door: Michelle Obama.

Met Mijn verhaal bewees Michelle dat ze, naast zo veel andere dingen, ook een geweldige verteller en schrijver is. Dat boek heb ik vol goesting verslonden. Zo fijn dat er nu een tweede van haar hand is.

Een boek dat focust op wat echt belangrijk is in deze uitdagende, moeilijke, onzekere tijden. Ieder van ons lijdt op zijn eigen manier maar de wereldwijde pandemie en de klimaatproblemen raken iedereen, over de grenzen heen. Ze stellen ons ook voor nieuwe uitdagingen, ingewikkelde angsten en een groeiende onrust.

Op haar manier wil Obama ons daar mee helpen: het licht in onszelf vinden, voeden en stralend laten branden. Klinkt misschien wat zweverig maar zo is dit boek niet. Ik geef eerlijk toe: het feit dat Michelle Obama dit boek schreef maakt het zo goed. Niet omdat zij zo beroemd is en we een inkijkje in haar privéleven krijgen, zelfs met foto’s (is een pluspunt, laten we daar niet flauw over doen), maar wel omdat zij zo puur en enthousiasmerend zichzelf is. Als zij en Barack het hebben over ‘when they go low we go high’ dan weet je dat ze het menen. Dat het echt hun eigen motto is dat ze zelf toepassen en daarom met ons delen.

De macht van het kleine, angst ontrafelen, een goede keukentafel samenstellen (figuurlijk), de juiste partner kiezen, een goede moeder zijn, … het komt allemaal voorbij in dit boek. Met anekdotes over haar eigen leven maar ook tips voor dat van jou. Als zwarte vrouw in het Witte Huis weet Michelle iets over ‘erboven uitstijgen’. Gewoon al door dit boek te lezen ga jij boven jezelf uitstijgen, ze geeft je zin om er tegen aan te gaan. Want gewoon maar wat lezen, liken, delen, daar ga je de wereld niet met veranderen. Dat vertelt Michelle Obama je (beter dan ik) in Het licht in ons! Ik kijk al uit naar een volgend boek van haar; en van mij mag ze president worden, graag zelfs. Maar ik snap dat ze het niet wil, en dat is oké, als ze maar blijft schrijven :)

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Het licht in ons : hoe we onzekere tijden overwinnen
Titel:
Het licht in ons : hoe we onzekere tijden overwinnen
Auteur:
Michelle Obama
# pagina's:
301 p. : ill.
Uitgeverij:
Hollands Diep
ISBN:
9789048867257
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Levenskunst
Aanbevolen voor:
Boeiend,
Inspirerend,
Slim
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips