Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Boeiend!

3 juni 2021

Faalmoed en andere filosofische overpeinzingen. Door: Stine Jensen.

Stine Jensen is een wijze, toffe vrouw. Ik volg haar al jaren; via haar boeken en haar tv-programma’s. 1 keer volgde ik zelfs een cursus van haar bij The School Of Life. En ja, ook in het echt bleek Stine een aangename, sprankelende persoon.

Wil dat zeggen dat ik het altijd blindelings met haar eens ben? Zeer zeker niet. In deze bundeling van eerder gepubliceerde (maar voor deze uitgave aangepaste) columns heb ik veel onderlijnd dat me boeide of waar ik het helemaal met eens was. Toch heb ik me ook een paar keer negatief opgewonden omdat ik het totaal oneens was met haar (in verband met Lize Korpershoek, Janine Abbring en Mondo bijvoorbeeld). Maar dat geeft niet, het is zelfs goed. Als filosoof is het per slot van rekening Jensens taak om mensen aan het denken te zetten, anders naar de dingen te laten kijken.

Of het nu gaat over identiteit, kwetsbaarheid, leeftijd, liefde, overgave of schoonheid, Stine daagt je uit om zelf na te denken over de wereld en onze stuntelende weg daar in. Met haar vlotte pen en enthousiasme trekt ze je vlot haar bundel door.

Faalmoed is een boek waaruit je elke dag, als medicijn tegen onverschilligheid, een column moet nuttigen. Liefst bij het ontbijt, dan heb je nog de hele dag om er verder over na te denken.

Synopsis

Bundel korte filosofische stukken over alledaagse onderwerpen, die een ding gemeen hebben: stuntelend door het leven gaan en telkens weer opnieuw beginnen.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Faalmoed en andere filosofische overdenkingen
Titel:
Faalmoed en andere filosofische overdenkingen
Auteur:
Stine Jensen
# pagina's:
208 p.
Genre:
Essays
Uitgeverij:
Pepper Books
ISBN:
9789020608953
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Falen
Aanbevolen voor:
Boeiend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips