Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Gaan!

19 oktober 2023

Een leven lang schrijven. Door: Julia Cameron.

Een nieuwe Julia Cameron is altijd een feest! Laatst schreef iemand dat al haar boeken quasi hetzelfde zijn. En dat is ook zo. Máár… Eén: haar methode werkt, en blijft werken. Twee: elk boek heeft inderdaad eenzelfde structuur maar is toch anders qua inhoud. Drie: herhaling werkt.

In Een leven lang schrijven richt Cameron zich specifiek op mensen die struggelen met een schrijfproject. Ze neemt je 6 weken aan de hand; door middel van persoonlijk verhalen (over heel alledaagse dingen; dat legt de lat lager voor aspirant-schrijvers) te delen en daarbij horende oefeningen, aangepast aan het traject. Als je haar boeken in de juiste volgorde leest geven die persoonlijke verhalen je een boeiend inkijkje in Cameron’s leven: hoe er dingen veranderen én hetzelfde blijven.

Ik deed de oefeningen uit dit boek nog niet, ik spaar ze op tot ik wat meer tijd heb. Want als je ervoor gaat dan moet je je wel helemaal onderdompelen. Je hoeft in mijn ogen geen concreet schrijfproject te hebben om aan de slag te gaan. Het is ook gewoon heel nuttig voor je dagdagelijkse leven om je creativiteit aan te wakkeren. Met haar schrijfprompts en vragenlijsten zet ze luikjes in je hoofd open die je zelfinzicht vergroten. Je volgt een soort van therapie op papier. Je gaat meer zien; details én verbanden. Je voelt je meer in het hier en nu. Kortom: je haalt meer uit je leven op alle vlakken.

Merci Julia Cameron om zo enthousiast onze schrijfgoeroe te zijn én blijven!

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Een leven lang schrijven : creatieve handvatten voor iedere schrijver
Titel:
Een leven lang schrijven : creatieve handvatten voor iedere schrijver
Auteur:
Julia Cameron
# pagina's:
224 p.
Uitgeverij:
Lev.
ISBN:
9789400516236
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Boeiend,
Inspirerend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips