Tine Dew
Leestip van Tine Dew

Seksuele identiteit & waterwereld, een verrassend geslaagde combinatie!

18 oktober 2022

****

De naamloze vrouwelijke hoofdpersoon vertelt over haar jeugd en beschrijft haar ervaringen: vooral dan haar onzekerheden rond haar (bi)seksualiteit. Het boek is haar zoektocht naar zelfaanvaarding en haar seksuele identiteit. De ik-vorm waarin het verhaal is geschreven is niet meteen mijn ding, maar ik kon me wel inleven in het personage, ondanks het feit dat haar leefwereld enorm verschilt van de mijne.

Seksualiteit-identiteit en waterwezens. Toch niet zo'n voor de hand liggende combinatie zou je denken... En toch past het perfect. De schrijfster heeft een manier gevonden om vergelijkingen te maken en linken te leggen tussen gevoelswereld en waterwereld en dat resulteert in een speciaal en uniek verhaal. Een verrassend interessant en origineel boek, een mooi debuut!

Ik ben verzot op dieren- en natuurweetjes, dus ik heb hier echt mijn hart kunnen ophalen: zeevonk, poetslipvissen, zeepaardjes, potvissen en nog veel meer komt aan bod.
Toevallig las ik eerder al enkele boeken uit haar referentielijst. Eén van die boeken is 'De lange weg naar huis', een boek over palingen geschreven door Patrik Svenssons. Wat mij betreft is dit ook zeker een absolute aanrader!

Tine Dew
Leestip van Tine Dew

Diepdiepblauw : roman
Titel:
Diepdiepblauw : roman
Auteur:
Nikki Dekker
# pagina's:
296 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
De Bezige Bij
ISBN:
9789403120911
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Liefde, Identiteit, Dieren, Water
Aanbevolen voor:
Boeiend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips