Jingrong Chen
Leestip van Jingrong Chen
Boeken lezen is niet alleen voor mijn werk, maar het is ook een grote vreugde en inspiratie voor mijn leven.

De lotgevallen van drie generaties rijke boerenfamilies in China

8 juni 2020

Het is een boek dat je de geschiedenis van China leert kenen. Het is een boek dat je het lot van Chinese mensen doet begrijpen. Het doet je meeleven in een samenleving onder de impact van sociale instabiliteit. Het boek is ook genoemd ‘Honderd Jaar Eenzaamheid’ van China.

Au pays du Cerf Blanc’ gaat over de lotgevallen van drie generaties in twee rijke boerenfamilies in Shaanxi, de families Bai en Lu. Het verhaal begint rond 1900 en eindigt in de jaren 1950 tijdens de vroege jaren van het nieuwe communistische China. De overgang van traditie tot morderniteit ging gepaard met conflict, opstand, revolutie, bloedbad, pest, oorlog en erge pijn.

De auteur Chen Zhongshi die in Xi’an in de provincie Shaanxi werd geboren en in 2016 overleedt, spendeerde zes jaren om het boek te schrijven.

Door het boek, realiseerde ik me dat het lot van een individu sterk verbonden is met de toekomst van zijn natie. Het individu kan weinig doen om iets te veranderen. De beste oplossing is dat het individu zichzelf verandert om zijn eigen geluk te vinden.

Jingrong Chen
Leestip van Jingrong Chen
Boeken lezen is niet alleen voor mijn werk, maar het is ook een grote vreugde en inspiratie voor mijn leven.

Titel:
Au pays du Cerf Blanc
Auteur:
Chen Zhongshi
# pagina's:
816
Aanbevolen voor:
Adembenemend,
Boeiend,
Sensationeel

Gerelateerde leestips