Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Pijnlijk boeiend

8 september 2022

De emotioneel afwezige moeder. Herkennen en helen van emotionele verwaarlozing in je kindertijd. Door: Jasmin Lee Cori.

Dit is niet het eerste boek dat ik over dit onderwerp lees, het is wel één van de beste. Het is het eerste boek dat ik geregeld een tijdje opzij moest leggen omdat het te herkenbaar, triggerend, pijnlijk werd. Dat is natuurlijk een goed teken, dat wijst erop dat Lee Cori een gevoelige snaar weet te raken.

Waar het in andere boeken vaak iets te theoretisch en abstract blijft wordt er echt gefocust op hoe het voelt/voelde om met een emotioneel afwezige moeder te leven. Abstracte begrippen worden heel duidelijk en op verschillende manieren uitgelegd. Hoe vaak ik vroeger ook over onveilige hechtingsstijlen las, ik kon nooit uitvogelen welke hechtingsstijl ik had. Zou aan mij kunnen liggen maar nu begreep ik het wel.

Lee Cori gebruikt ook veel voorbeelden uit haar praktijk en geeft geregeld (schrijf-)oefeningen om zelf aan de slag te gaan. In de praktijk. Want er over lezen is één ding, het echte helen gebeurt in het dagelijkse leven. Ze schrijft ook dat het helen jaren, zo niet tientallen jaren kan duren, dat het niet lineair maar wel cyclisch zal verlopen. Dat zijn dingen die mij houvast en troost bieden.

Geen makkelijk boek om te lezen maar wel ééntje dat heel belangrijk is en mensen echt kan helpen! Bedankt Jasmin Lee Cori voor het delen van jouw wijsheid.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

De emotioneel afwezige moeder : herkennen en helen van emotionele verwaarlozing in je kindertijd
Titel:
De emotioneel afwezige moeder : herkennen en helen van emotionele verwaarlozing in je kindertijd
Auteur:
Jasmin Lee Cori
# pagina's:
304 p.
Uitgeverij:
AnkhHermes
ISBN:
9789020219166
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Trauma's ; jeugd, Moeder-kindrelatie, Gezin en psychische stoornissen, Relaties ; psychologie
Aanbevolen voor:
Aangrijpend,
Boeiend,
Slim
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips