Sofie Metsers
Leestip van Sofie Metsers
"A well-read woman is a dangerous creature."

Een boek over boeken voor de fantasylezer

26 juni 2020

De stad van de dromende boeken speelt zich af in Zamonien: een wereld die Walter Moers bedacht en waar een groot deel van zijn boeken zich in afspelen. Je kan de boeken echter los van elkaar lezen.


Het verhaal gaat over een dinosaurus die schrijver wil worden. Wanneer zijn oom, die hem in de dichtkunst onderwees, overlijdt, krijgt hij een manuscript in handen. Dit manuscript is het beste wat hij ooit gelezen heeft en zijn oom heeft nooit geweten wie de auteur was. Het hoofdpersonage vertrekt op een tocht naar Buchhaim om de schrijver van het manuscript te vinden en zo komt hij in allerlei avonturen terecht.

Dit boek is absurd, spannend en magisch. Boeken kunnen in deze wereld gevaarlijk zijn en zelfs doden. Een aanrader als je van het fantasygenre houdt en over een stad wilt lezen die volledig rond boeken draait.

Synopsis

In een imaginair land ligt een fictieve boekenstad. Boeken zijn er als dope, je raakt erdoor verdoofd of in hoger sferen. Veel is er levensgevaarlijk of bedreigend, maar je kunt er ook de gezegende leeftijd van 888 jaar bereiken.

Sofie Metsers
Leestip van Sofie Metsers
"A well-read woman is a dangerous creature."

De stad van de dromende boeken
Titel:
De stad van de dromende boeken
Auteur:
Walter Moers
# pagina's:
503 p. : ill.
Genre:
Fantasy
Uitgeverij:
Houtekiet
ISBN:
9789045019260
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Boekcultuur
Aanbevolen voor:
Betoverend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips