Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Summerlove

8 juli 2021

De falling in love montage. Door Ciara Smyth.

Dit is het vierde boek uit de Querido Glow reeks (met lhbtqia+-hoofdpersonen) dat ik lees. Ze waren allemaal goed maar dit steekt er toch nog boven uit.

De falling in love montage is grappig, ontroerend, triest en verrassend tegelijk. Het is een klassieke romcom maar dan wel met 2 meisjes als hoofdpersonen (hoera!) en eigenlijk ook niet echt een geslaagde romcom, hoewel dat wel de bedoeling is van Saoirse (dat spreek je niét uit zoals bij de gelijknamige actrice) en Ruby.

Ze leren elkaar kennen op een eindexamenfeestje. Saoirse heeft de liefde afgezworen, ze kust enkel nog met heteromeisjes en na de zomer gaat ze naar het buitenland studeren. Ruby is enkel voor de zomer daar, ze logeert tijdelijk bij haar familie en ze is dol op romantische komedies. Hoe ze elkaar leren kennen (Saoirse norsig en nukkig, Ruby dol enthousiast over alles) blijft een beetje de rode draad in hun ‘romcom dates’.

Het fijne is dat ze zo levensecht van het papier sprankelen. Het verhaal is naast romantisch ook vaak super grappig (zeker in de dialogen). En ja, er gaat vanalles mis. Ze worstelen beide met allerlei nare zaken, waar vooral Saoirse niet over kan/wil praten en die tot pijnlijke situaties lijden. Maar dat worstelen heeft niets met het lesbisch zijn te maken. Wat ik een enorm pluspunt vind.

Van mij mag dit boek direct verfilmd worden. Als een vrouwelijke Love, Simon. Maar dan nog beter. Alle personages in de DFILM zijn boeiend, de dates zijn geweldig (een grote plastic zwaan, plassen in een reuzenrad, skinnydippen,…), de dialogen meeslepend, en het liefdesverhaal is hartverwarmend/hartverscheurend. Wat wil een mens nog meer? Vraag me niet te kiezen tussen Ruby en Saoirse, ik sloot ze allebei in mijn hart.

Lees dit boek, word net als ik halsoverkop verliefd en verlang mee naar een vervolg én een verfilming! Merci Querido voor deze prachtige reeks. Merci Ciara voor dit bijzondere boek.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

De falling in love montage
Titel:
De falling in love montage
Auteur:
Ciara Smyth
# pagina's:
Uitgeverij:
Em. Querido's Uitgeverij
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Aangrijpend,
Grappig,
Verleidelijk
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar,
Jeugd

Gerelateerde leestips