An Lemmens
Leestip van An Lemmens
Ik hou van verhalen waarin mezelf en mijn wereld kan verliezen.

"Deze roman geeft je je geloof in de mensheid terug".

8 juli 2021

Een regelrechte feel good roman die toch ietwat donker begint. Gaandeweg leer je het hoofdpersonage kennen en het verleden dat hij geleid heeft. Het boek beschrijft hoe hij zijn (voor)kennis en zijn persoonlijke verliezen omzet naar een groots opgezette reddingsactie van het vissersdorp waar hij terecht komt tijdens een onverwachte en wereldwijde pandemie. En de walvis, die vormt een rode draad doorheen het verhaal.

Het verhaal is herkenbaar gezien de setting van een pandemie, maar durft daarbij te focussen op het goede dat in moeilijke tijden in de mens naar boven kan komen en de impact die iemand hiermee kan bereiken.

Het verhaal eindigt mooi: een gered vissersdorp, erkenning voor het hoofdpersonage en zijn persoonlijke keuze om op zoeken te gaan naar wie hem lief is.

Een recensie beschreef dit boek als een middel om je vertrouwen in de mensheid terug te vinden. Ik kan me hier enkel bij aansluiten.

Het verhaal leest heel erg vlot, maar zindert nog lang na.

Synopsis

Een jonge econoom ontwikkelt een computerprogramma waarmee hij goede voorspellingen (en grote winsten) kan maken. Dan gaat het mis en vlucht hij naar een vissersdorp aan de kust van West-Cornwall.

An Lemmens
Leestip van An Lemmens
Ik hou van verhalen waarin mezelf en mijn wereld kan verliezen.

De dag dat de walvis kwam
Titel:
De dag dat de walvis kwam
Auteur:
John Ironmonger
# pagina's:
462 p. : ill.
Uitgeverij:
Signatuur
ISBN:
9789056726850
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Maatschappijkritiek
Aanbevolen voor:
Betoverend,
Inspirerend,
Tijdloos
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips