Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Vrouwen delen

18 juli 2022

De buitenkant. Vrouwen over de rol van het uiterlijk. Samengesteld door: Milou van Rossum.

Veertien bekende vrouwen (onder andere: Daan Borrel, Bregje Hofstede, Marja Pruis,…) schrijven over welke rol (hun) uiterlijk speelt. Jammer genoeg speelt de buitenkant nog steeds een grote rol, ook bij vrouwen die dat liever niet willen. Je buitenkant sleep je overal met je mee, die schept verwachtingen en zelfs als je er niets aan doet geeft ook dat een signaal af. Je moet ‘het spel’ wel meespelen.

Ergens las ik dat er in deze bundel niets nieuws staat. En dat klopt. Maar net dat maakt het zo goed dat dit boek er is. Het meeste is herkenbaar, of je nu 15 of 95 bent. Jammer genoeg verandert er in de wereld wel eens iets maar voor vrouwen nog steeds niet genoeg. Net die algemeenheid, herkenbaarheid, onzekerheid, boosheid, frustratie maakt het lezen van deze verhalen zo boeiend.

Als u denkt niets met uiterlijk te hebben vergist u zich, lees toch maar deze bundel. Als grote fan van Borrel en Hofstede moest ik dit boek natuurlijk hebben en het stelde me niet teleur.

Hoe meer verhalen over vrouwen we lezen, hoe verder we samen raken. Lees ze, deel ze, bespreek ze!

Synopsis

Welke rol speelt het uiterlijk bij vrouwen? Welke rol zou het moeten spelen? Het gaat over dik zijn, over het zoeken naar kleding, over blikken en opmerkingen over ouder worden, over de hoofddoek, over het beschermen van dochters, over gevechten en acceptatie. Over de meetlat die je als vrouw altijd bij je draagt: de buitenkant.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

De buitenkant : vrouwen over de rol van het uiterlijk
Titel:
De buitenkant : vrouwen over de rol van het uiterlijk
Auteur:
Milou Van Rossum
# pagina's:
185 p.
Uitgeverij:
Uitgeverij Pluim
ISBN:
9789493256569
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Vooroordelen ; vrouwen, Uiterlijk ; cultuurgeschiedenis
Aanbevolen voor:
Boeiend,
Inspirerend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips