Nathalie Brouwers
Leestip van Nathalie Brouwers
Lezen en me goed in mijn vel voelen, gaan samen. Het ene heeft invloed op het andere.

Een boek met een hoek af, een geweldige satire!

4 juni 2020

Het leven van de jongen Zakaria, het hoofdpersonage van het verhaal, is er één dat je voor ontelbare verrassingen zet. Net als in de vorige boeken rond Ayoub van deze auteur (Het schapenfeest, Drarrie in de nacht, Alleen zij) zijn absurditeiten schering en inslag. De satirische boventoon maakt het boek hilarisch en wrang tegelijkertijd. Het magisch realisme dat al naar voren kwam in zijn romandebuut Het schapenfeest keert ook terug in dit boek. En dat terwijl het vertrekpunt nog wel ‘de man met het hoedje’ is, een man die na de aanslagen op de luchthaven en een metrostation in Brussel in 2016 enkele weken heel België in de ban hield omdat hij met een koffer vol bommen over het vliegveld had gelopen en die uiteindelijk niet tot ontploffing had gebracht. In dit boek verzint de schrijver een heel verhaal rond een jongen en hoe die kan uitgroeien tot een man met een hoedje die tot zulke acties in staat kan zijn. Hiermee is El Azzouzi zowat de eerste auteur die in zijn heel eigen stijl een aspect van die aanslagen met behulp van satirische humor benadert.

Het resultaat is op z’n minst verbluffend te noemen. Dit boek is weer super genieten: een boek met een hoek af, zoals ik ze graag heb!

Lees mijn volledige recensie op hebban.nl.

Synopsis

Zakaria, een Vlaams-Marokkaanse jongen, groeit op en krijgt daarbij te maken met wat er zoal leeft in de huidige maatschappij.

Nathalie Brouwers
Leestip van Nathalie Brouwers
Lezen en me goed in mijn vel voelen, gaan samen. Het ene heeft invloed op het andere.

De beloning : roman
Titel:
De beloning : roman
Auteur:
Fikry El Azzouzi
# pagina's:
255 p.
Genre:
Romans ,
Satiren
Uitgeverij:
De Geus
ISBN:
9789044539752
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Islamitisch-fundamentalisme
Aanbevolen voor:
Cool,
Grappig,
Wonderlijk
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips