Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Liefde voor schoonheid

15 januari 2024

Dans Panfilo dans. Door: Kyrian Esser.

Ik hoorde Kyrian voor het eerst tijdens Boektopia, in gesprek met Ruth Joos en Bent Van Looy. Ze spraken over zijn debuut Dans Panfilo dans en dat gebeurde zo aanstekelijk dat ik het wou lezen.

Ondertussen heb ik het uit, 24 uur was ik in een Esser-roes en ik heb het me niet beklaagd. Dit boek, 3 akten en een naspel, sleept je vanaf de eerste pagina mee in de nooit geconsumeerde liefde tussen Wouter en Tobias. Soms bekijken we het verhaal door Wouters ogen en dan weer door die van Tobias maar de overheersende stem is die van de auteur, de alleswetende verteller. Hij spreekt ons direct aan, sleurt ons mee van stad naar stad door Europa heen, in het heden en verleden. Ik zei het al: een roes.

Een roes die nooit verveelt, die smaakt naar meer. Vol mooie zinnen die na blijven zinderen, die je wil onderlijnen. De wereld van Dans Panfilo dans zit boordevol kunst: theater, film, boeken, schilderijen,.. Het is een warme maar ook eenzame wereld. Waar wordt gezocht, niet gevonden, geworsteld, getwijfeld, verlangd en ontroerd. In alles is het een ode aan de liefde. Liefde voor schoonheid. In mensen, in steden, in kunst, in de verbeelding.

Dit boek valt met niets te vergelijken, wat een debuut. Laat je vooral zelf betoveren en duik onder in Kyrian Esser’s hoofd en pennenvruchten.

Synopsis

Twee jongemannen ontmoeten elkaar tijdens een vakantie aan de Atlantische kust, en hun verliefdheid voert hen door de jaren heen. Aan de hand van een speurtocht door de kunsten lopen ze elkaar achterna, maar weten ze elkaar ook te vinden?

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Dans, Panfilo, dans : roman
Titel:
Dans, Panfilo, dans : roman
Auteur:
Kyrian Esser
# pagina's:
189 p. : ill.
Uitgeverij:
Koppernik
ISBN:
9789083274348
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Kunst, Liefde, Homoseksuele mannen
Aanbevolen voor:
Betoverend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips