Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

BIJzonder

15 juli 2021

Britt bij de bijen. Vlieg mee door de bijzondere wereld van de honingbij. Door: Britt Van Marsenille. Met tekeningen van: Katrien Vanderlinden.

Wie Britt een beetje kent denkt bij haar naam aan twee dingen: bijen én een aanstekelijk enthousiasme. Beiden komen uitgebreid aan bod in dit geweldige boek. Op een leuke, boeiende manier wil Britt kinderen meer leren over bijen, de honingbij in het BIJzonder ;) Dat het niet goed gaat met de bijen weten we allemaal. Hoe dat komt en wat we er zelf aan kunnen doen lees je in dit boek.

Britt weet superveel van bijen, het is haar passie en die passie spat van elke pagina. De tekeningen van Katrien maken het boek nog sprankelender en vrolijker. Het leuke is dat kinderen op een vlotte, toffe manier super veel bijleren, zonder het bijna te merken. Je leert hoe bijen ruiken, hoe een bijenkast er uitziet, wat het verschil is met een wesp en zo veel meer.

Dit is een onmisbaar boek dat elk kind zou moeten lezen en in geen enkel klaslokaal mag ontbreken. Britt gaat op haar eentje de wereld niet redden maar met dit boek zet ze toch al een grote stap in de juiste richting. Merci voor dit belangrijke boek lieve Britt!

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Britt bij de bijen : vlieg mee door de bijzondere wereld van de honingbij
Titel:
Britt bij de bijen : vlieg mee door de bijzondere wereld van de honingbij
Auteur:
Britt Van Marsenille
# pagina's:
73 p. : ill.
Uitgeverij:
Horizon
ISBN:
9789463962421
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Bijen
Aanbevolen voor:
Boeiend,
Om samen te lezen
Doelgroep:
Jeugd,
Vanaf 6-8 jaar

Gerelateerde leestips