Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Yes, Fleur!

9 juli 2024

Beton. Door: Fleur Pierets.

Fleur Pierets did it again: een boek schrijven dat politiek én persoonlijk is, dat je raakt, als een briesje in je oor wat je toefluistert dat het anders kan én moet, als een mokerslag in je buik die je naar adem doet happen en de barricades op dwingt.

Het palet, de ‘kleurboeken-reeks’ van Uitgeverij Oevers, zal verspreid over 2 jaar 12 deeltjes uitbrengen. Verschillende schrijvers mogen hun eigen kleur kiezen waarover ze willen schrijven.

Pierets koos: Beton. Wie haar een beetje kent weet dat zij nooit de makkelijke weg kiest. Ze schrijft zoals ze spreekt: vol passie en vuur, activistisch en feministisch, vol kennis, goesting en enthousiasme. Ze tilt je op en sleept je mee. Je leest, leert, evolueert.

Fleur lezen is nooit zonder gevaar: zij verandert haar lezers en zo ook beetje voor beetje de wereld. Nadat je Beton uit hebt wil je allerlei andere boeken gaan lezen, boeiende mensen opzoeken, je in aangehaalde onderwerpen verdiepen. Gelukkig vind je achteraan een nuttige bronnen-lijst die je op weg zal helpen.

Ikzelf ben een grote fan van Fleur Pierets. Valt dat op ;)? Lees al haar boeken, woon haar (legendarische) boekvoorstellingen bij en volg haar waar je maar kan. Online, op papier én in real life is ze geweldig. Heel benieuwd naar haar toekomstige werk, haar volgende avonturen. En zin in de volgende kleurboeken!

Synopsis

Beton is het tweede boek in de Kleurenreeks van uitgeverij Oevers, een reeks omtrent kleuren. De kleur van beton brengt Fleur Pierets bij eenzaamheid. Ze gaat op zoek naar verhalen die haar pijn doen, laat alle kwaadheid naar boven komen, alle angst die ze voor de toekomst voelt.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Beton : een pamflet tegen onzichtbaarheid
Titel:
Beton : een pamflet tegen onzichtbaarheid
Auteur:
Fleur Pierets
# pagina's:
107 p. : ill.
Uitgeverij:
Uitgeverij Oevers
ISBN:
9789493367098
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Boeiend,
Inspirerend
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips