Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Verademing!

17 juli 2021

Kom als jezelf. Emily Nagoski.

Wow, wat een boek. Wat een wijsheid, wat een waarheid.

Een collega van mij begon dit boek in het Engels te lezen en raadde het me aan. Ik kocht het in het Nederlands en verslond het op 4 dagen. Zij haakte ergens halverwege af.

Als jij op zoek bent naar ‘quick fixes’ voor je seksleven dan haak je ook af. Ben je op zoek naar een boek dat diepgaande en levenslange veranderingen (verbeteringe van niet alleen je seksleven, je orgasmes) kan teweeg brengen, dan ben je bij Nagoski aan het juiste adres. Nadat ik ettelijke boeken over trauma las leerde ik nog nieuwe (nuttige) dingen door Kom als jezelf. Na jaren therapie voelde de (schrijf)stem van Nagoski als een psycholoog die recht in mijn hoofd keek. Indrukwekkend.

Natuurlijk gaat Kom als jezelf ook over seks an sich. Maar al snel leer (lees) je dat context alles is, dat mensen remmen en gaspedalen hebben, dat de meeste mensen een responsieve lust hebben en zo veel meer. Het lichamelijke is dus niet het enige dat een rol speelt. En ja, ook jij bent normaal.

Dat focussen op ‘normaal’ voelt in het begin wat vreemd, je denkt snel: ‘ja, dat weten we nu wel hoor’. Toch gaat het gedurende het boek almaar belangrijker worden en ga je van Emily houden, van haar aanmoedigingen, van hoe ze je doorziet, van haar manier om moeilijke dingen in makkelijke metaforen uit te leggen. Je gaat naar haar ‘normaal’ verlangen ;)

Kom als jezelf is een super belangrijk boek. Voor iedereen die zich als vrouw identificeert, om te beginnen. Daarna mag de rest van de mensheid dit lezen. En laten we vooral hopen dat haar schatkamer aan kennis over vrouwelijke seksualiteit graag gemeengoed mag worden. Wij vrouwen verdienen het. Om te zijn wie we zijn, om te komen als onszelf.

Synopsis

Handreiking voor vrouwen om hun seksueel welzijn te bevorderen.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Kom als jezelf : de opzienbarende nieuwe wetenschap die je seksleven zal veranderen
Titel:
Kom als jezelf : de opzienbarende nieuwe wetenschap die je seksleven zal veranderen
Auteur:
Emily Nagoski
# pagina's:
442 p.
Uitgeverij:
Lev.
ISBN:
9789400509726
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Seksualiteit ; vrouwen
Aanbevolen voor:
Boeiend,
Inspirerend,
Slim
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips