Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Krachtig!

22 juli 2021

Een hele lieve fuck you. Door: Sylvia Van Driessche.

Je hebt glamourboeken waar meer in zit dan je op het eerste zicht zou denken. Maar je hebt ook hedendaagse boeken die bijten en klauwen, mét een glamoureus laagje er over; fictie die meer waarheid bevat dan onze beperkte blik op de actualiteit. Een hele lieve fuck you is van die laatste soort.

Door Liefdestips aan mezelf werd ik fan van Van Driessche. Ik was een kwarteeuw ouder dan de doelgroep van dat boek maar werd er helemaal in meegezogen. Sylvia kan schrijven; meeslepend, spannend, humoristisch, sexy, relevant.

Een hele lieve fuck you gaat over narcisme en #metoo; jammer genoeg super actueel. Ook in het Vlaamse medialandschap. We kennen allemaal het verhaal van schalkse BDP en zijn slaafse vrouw. Er is al veel over gezegd en geschreven maar nog nooit zo indringend als in dit boek. Hier leest u alle kanten van het verhaal, verschillende partijen komen aan bod. En wat u leest zal u verbijsteren, meeslepen, en als het goed is boos maken.

Want het verhaal van hoofdpersonage Alea Blondé is dan wel fictie, de feiten zijn een dagdagelijkse realiteit voor veel vrouwen. En mannen. Het toffe is dat dit boek een aanklacht is (een ‘hele lieve fuck you’) maar daarnaast ook gewoon een geweldige roman is. Een roman vol glitter en glamour, tranen, katers, rode lopers, roze pennen, seks, oude jeugdliefdes,… En dat alles op de indrukwekkende set van een prestigieus filmfestival.

Dit is een boek dat je trots aan de rand van het zwembad leest, met een cocktail in je hand. Of gewoon, zoals ik, in mijn zetel met een kopje thee en bergen chocolade.

Vrouwen zouden meer moeten samenwerken om elkaar te helpen, te beschermen, te geloven. Mannen moeten vrouwen helpen om onrecht aan de kaak te stellen én te voorkomen. Een hele lieve fuck you is niet alleen een aanklacht, het is ook een voorbeeld van hoe het wél kan. Als we allemaal samenwerken krijgen we de seksistische, narcistische ruiters van hun paard geworpen! Dikke merci Sylvia voor dit geweldige, indrukwekkende, relevante boek!

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Een hele lieve fuck you
Titel:
Een hele lieve fuck you
Auteur:
Sylvia Van Driessche
# pagina's:
267 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Horizon
ISBN:
9789492626752
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Narcisme
Aanbevolen voor:
Slim
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips