Katja Verbeeck
Leestip van Katja Verbeeck
"Dat is het ding over boeken. Ze geven je de kans om te reizen zonder je voeten te bewegen."

levensles

15 juni 2020

Een boek waarvan je eerst denkt dat het gaat over verkeerde keuzes of over jongeren en alcohol maar het is meer dan dat...

Lena ( 17 jaar) is een laatstejaarstudente die sinds haar 7e, een diepe vriendschapsband met haar buurjongen Sebastien heeft. Stiekem is zij verliefd op hem. Iedereen, behalve hij, weet dit. Op een avond plagen ze elkaar wat, en kust zij hem zonder dat hij iets terug doet.Kort daarna is er een feestje en krijgt ze ruzie met Sebastien én trekt zij verkeerde conclusies. Ze wilt met haar beste vriendin en twee vrienden naar huis en kruipt hierdoor in de auto terwijl ze beseft dat de chauffeur dronken is. Onderweg krijgen ze een ernstig ongeval waarbij Lena's twee vrienden en haar beste vriendin om het leven komen. Lena wordt wakker op intensive care waar ze moet werken aan haar fysieke herstel maar vooral ook moet aanvaarden dat zij als enige overlevende verder moet met haar leven zonder haar beste vriendin, vrienden én met haar eigen schuldgevoel. Doordat haar schuldgevoel zo groot is, sluit ze zich af van haar moeder en zus. Sebastien laat zich echter niet wegjagen. Hij bekend immers dat hij ook al jaren verliefd is op haar en dat hij haar door deze nachtmerrie gaat helpen. Met hulp van de psycholoog en schoolarts, leert ze het ongeval een plaats geven. Uiteindelijk krijgt Lena ook nog een mooie relatie met de jongen van haar dromen !

Synopsis

Lena (17) heeft het allemaal: een leuke vriendengroep, goede cijfers en een geweldige beste vriend, Sebastian. Maar al haar dromen vallen in duigen als ze betrokken raakt bij een auto-ongeluk, en dat als enige overleeft. Zal ze ooit nog onbezorgd haar leven kunnen leiden? Vanaf ca. 15 jaar.

Katja Verbeeck
Leestip van Katja Verbeeck
"Dat is het ding over boeken. Ze geven je de kans om te reizen zonder je voeten te bewegen."

Als morgen niet bestaat
Titel:
Als morgen niet bestaat
Auteur:
Jennifer L. Armentrout
# pagina's:
320 p.
Uitgeverij:
Z&K
ISBN:
9789401912303
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Schuld
Aanbevolen voor:
Aangrijpend,
Adembenemend,
Boeiend
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar,
Jeugd

Gerelateerde leestips