#Verspreidhetleesvirus

8 mei 2020

Boek.be en Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts slaan de handen in elkaar om het leesvirus te verspreiden in Vlaanderen. Met de lancering van dit nieuwe leer- en leesplatform brengen ze kinderen, jongeren en hun ouders in contact met leesmateriaal, leermiddelen, (jeugd)boeken en verschillende promotieacties.

Ontdek dit alles op www.verspreidhetleesvirus.be !

Veel leer- en leesplezier!

Honderdduizenden leerlingen en hun ouders zitten noodgedwongen thuis door het coronavirus. Gelukkig kun je dankzij de magie van een goed boek ook vanuit je woonkamer reizen door tijd en ruimte. Tijdens het lezen ontdekken leerlingen nieuwe perspectieven, onverwachte inzichten en een uitgebreide woordenschat.

Gebruik de filters om op zoek te gaan naar de info of het materiaal dat het best bij jouw wensen past. Wil je leren of wil je lezen? Of beide? En voor welke leeftijd zoek je geschikt materiaal? Ook dat kan. Of zoek je eerder leestips die aanleunen bij hoe je je voelt? Ook daarop kan je filteren.

Bovendien geven ze elke week via wedstrijden ook boekencheques weg. Hiermee kan je, wanneer de boekhandels opnieuw open zijn, fantastische nieuwe boeken kopen, inspiratie kan je alvast op de website vinden.