Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Ik wil alleen maar zwemmen

14 april 2022

Zwemmersgeluk. Op zoek naar de wetenschap achter een frisse duik. Door Jim Jansen & Kjeld de Ruyter.

Zwemmen is populair tegenwoordig. Er verschijnen ook vaker boeken over heb ik het idee. Veelal over buitenzwemmen of ijszwemmen. Sinds een paar jaar zwem ik ook, meestal binnen. Wat begon als iets dat ik eens per maand zou doen, doe ik nu wekelijks en soms meer dan eens per week. Het is een verslaving. Zwemmen is naast gezond ook rustgevend, enkel daar, in het water, komt mijn hoofd even tot rust.

Het mooie is dat dit boek daar ook op gericht is; op het mentale voordeel en op het ‘zwemmersgeluk’. Er komen een aantal wetenschappers aan bod met tips ivm voeding, training, kou en zo. Maar daarnaast komen er ook veel getuigenissen voorbij van ‘gewone mensen’ (die soms ook beroemd zijn, Huub van De Dijk bijvoorbeeld). Zwemmen kan iedereen.

Het kan ook overal. Jim en Kjeld trokken het land (Nederland) door om op allerlei plaatsen buiten te gaan zwemmen. Als je zelf nog geen favoriet plekje hebt kan je door dit boek misschien wel de ultieme tip opdoen. Als Belg verlang ik nu wel naar een tweede boek, met tips voor in ons land.

De vele, prachtige foto’s wakkeren mijn zwem-goesting alleen maar aan. Normaal ga ik op zondagochtend zwemmen maar vanavond ga ik ook baantjes trekken. Dankzij dit boek.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Zwemmersgeluk : op zoek naar de wetenschap achter een frisse duik
Titel:
Zwemmersgeluk : op zoek naar de wetenschap achter een frisse duik
Auteur:
Jim Jansen
# pagina's:
175 p. : ill.
Uitgeverij:
Fontaine Uitgevers
ISBN:
9789464041019
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Zwemmen
Aanbevolen voor:
Beeldschoon,
Inspirerend,
Verleidelijk
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips