Sofie Metsers
Leestip van Sofie Metsers
"A well-read woman is a dangerous creature."

Voor wie van epische fantasy houdt maar even geen nieuwe serie wil starten

21 april 2022

De stad Elantris werd vroeger bewoond door bijna goddelijke mensen met magische krachten. Tien jaar geleden veranderde de magie echter in een vloek en begon de stad te rotten.
In de nieuwe hoofdstad Kae komt een prinses bij aankomst te weten dat de prins met wie ze zou trouwen dood is. Een priester arriveert op dezelfde dag met als doel om het land binnen de drie maanden te converteren naar zijn religie. Als hij faalt, zal zijn thuisland Kae binnenvallen.

Elantris is het debuut van Brandon Sanderson en een (voorlopig) standalone boek in de Cosmere, zijn universum dat meerdere losstaande verhalen met elkaar verbindt. Je kan dit boek echter lezen zonder iets van zijn ander werk te kennen.

Ik raad Elantris vooral aan als je op zoek bent naar een fantasyboek met veel politieke intrige (de actie zit vooral op het einde van het boek) en een interessante kijk op zombies.

Synopsis

Als de levende goden van Elantris vervloekt zijn, wordt ook kroonprins Raoden door die vloek getroffen; tegelijk met zijn verloofde Sarene strijdt hij voor vrijheid tegen religieuze fanatici.

Sofie Metsers
Leestip van Sofie Metsers
"A well-read woman is a dangerous creature."

Elantris
Titel:
Elantris
Auteur:
Brandon Sanderson
# pagina's:
543 p.
Genre:
Fantasy
Uitgeverij:
M
ISBN:
90-225-4522-9
Materiaal:
Boek
Aanbevolen voor:
Cool,
Slim
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips