Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Spiegel

21 december 2021

Zie mij graag. Sarah Meuleman.

Een tijdje geleden won ik De vondeling, het vorige boek van Sarah. Blij dat ik dat gewonnen heb want het is een boek dat ik uit mijzelf niet zou kiezen maar dat ik verslavend goed vond. Ik was dan ook enthousiast en nieuwsgierig naar Meulemans nieuwe boek: Zie mij graag.

Dat speelt zich grotendeels af in het mooie Damme, waar wij jaarlijks het Stadsfestival bezoeken, ik ken het daar dus een beetje en dat maakt de leeservaring extra rijk. Als persoon met een blog en een Instagramaccount waarop ik graag dingen die ik fijn vind aanprijs kan je me misschien ook een mini influencer noemen.

Wel, Lieve, de hoofdpersoon in Zie mij graag is een mega influencer; met meer dan 300k volgers, ook dat gegeven boeide me dus enorm. Net als de onderwerpen: moeilijke familierelaties, schuld en schaamte, je proberen losmaken van je verleden, de waarheid willen onthullen, vergeving, jezelf proberen beschermen, pijn doen,… Daarnaast leest het boek als een spannende thriller en het zoeken naar de waarheid maakt het tot een spannende detective. De familieproblematieken geven het verhaal een psychologische laag en het hele influencer-deel zorgt voor een actuele, schappelijk relevante spiegel.

Meuleman schreef een boek dat je op een toffe manier aan je stoel gekluisterd houdt, het leest vlot, je vliegt er zo doorheen. Wat ik minder goed vond is het einde. Maar dat ligt aan mij: ik behoor tot het kamp dat het einde van The sixth sense en Fight Club ook niet zo goed vond.

Synopsis

Na een mysterieus auto-ongeluk verandert het leven van de twee zusjes Margot en Lieve radicaal; jaren later probeert Lieve de waarheid te achterhalen.

Els Van Haute
Leestip van Els Van Haute
Books are my food.

Zie mij graag : roman
Titel:
Zie mij graag : roman
Auteur:
Sarah Meuleman
# pagina's:
333 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Lebowski Publishers
ISBN:
9789048833290
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Zussen
Aanbevolen voor:
Sensationeel
Doelgroep:
Volwassenen

Gerelateerde leestips