wendy struyf
Leestip van wendy struyf
Mooie woorden maken mooie zinnen, mooie zinnen maken prachtige verhalen om te koesteren

Web van leugens is een voltreffer!

25 mei 2024

Antwerpse auteur Johnny Bollé heeft wel reden tot feesten, voor de release van zijn achtste thriller wint hij met zijn boek ‘Alsof ik nooit heb bestaan’ de VN-Publieksthriller 2024’. De schrijver heeft zijn plek gevonden in de grote thriller vijver. Wat zijn werk vooral kenmerkt is de suspense die door het verhaal loopt. Een Bollé kenmerk dat ook in de psychologische thriller ‘Web van leugens’ als een dubbele laag over het plot heen hangt. De cover van het boek springt onmiddellijk in het oog en sluit ook mooi aan bij het verhaal.

Korte inhoud: Acht jaar geleden nam Madeline afscheid van haar moeder Isabelle en het beklemmende dorpje Etouffant. Na het plots overlijden van haar moeder is ze verplicht terug te keren. Vanaf de eerste confrontatie met één van de dorpsbewoners wordt het onmiddellijk duidelijk, Madeline hoort hier niet meer thuis. Ze is niet welkom. Wanneer ze documenten en foto’s vindt, heerst er een grote twijfel rond de dood van haar moeder. Gedreven door schuld is ze verplicht om de waarheid aan het licht te brengen.

Bij de start krijg je een soort dorpsgevoel ‘iedereen kent iedereen’, toch bouwt de spanning zich zeer snel op en pakken wolken van dreiging zich samen over Etouffant. Een dreiging die de nieuwsgierigheid van de lezer weet te raken. De duidelijke tijdsprongen brengen de afwisseling en Bollé weet de korte delen op het juiste moment te stoppen en terug aan te haken.

De afwisseling, dreiging en spanning maken van dit boek een échte voltreffer. Net als een web blijkt het plot een intelligente constructie te hebben. Eens je denkt dat je verlost bent, wordt de laatste draad rond de lezer geweven. Deze laatste verrassende draad is de definitie van een verrassend einde waar alles duidelijk wordt. De Bollé-lezers kunnen tevens weer genieten van de beeldende schrijfstijl die aangenaam leest. Met mooie vergelijkingen weet de schrijver de emoties kracht bij te zetten. Vooral de emotie schuld wordt in web van leugens een aantal keer belicht. Johnny Bollé heeft met Web van leugens opnieuw mooi werk afgeleverd voor een breed leespubliek.

wendy struyf
Leestip van wendy struyf
Mooie woorden maken mooie zinnen, mooie zinnen maken prachtige verhalen om te koesteren

Titel:
Web van leugens
Auteur:
Johnny Bollé
# pagina's:
280
Aanbevolen voor:
Aangrijpend,
Bloedstollend,
Boeiend

Gerelateerde leestips