André Oyen
Leestip van André Oyen
Via papier de wereld rondreizen.

het samen eten van een eclair een elite moment!

4 december 2023

Michel Follet is sinds 1981 radio- en televisiemaker (voor en achter de schermen) met cinema, kermis en muziek als vaste waarde. Hij schreef eerder boeken over het medialandschap, stalking, de wereld van blinden, kermis, tinnitus en hyperacusis. Wanneer zien we u terug? uit 2021 is een liefdevol portret van twee mensen, zijn ouders, die in hem verder leven. ‘Vader trok uit liefde voor zijn vrouw naar het rusthuis waar moeder al een tijdje verbleef. Zelf wou hij op zijn negentigste liever autonoom blijven daarvoor tekende, kookte en las hij nog te graag. Hij schrijft over hen met humor, tragiek, poëzie maar vooral met een gezonde dosis dankbaarheid. In het vervolg hierop: We worden er niet jonger op is Samen alleen geworden. Moeder is overleden. Twee kamers in het woonzorgcentrum werden één. Michel Follet ziet de eens zo handige en intelligente vader zowel lichamelijk als geestelijk aftakelen. Michel en zijn zus wisselen hun bezoeken af zodat er altijd wel iemand van hun twee bij vader kan zijn. Die bezoekjes zijn soms prettig en soms minder prettig.

Er zijn dagen waarop vader plezier vindt in de banaalste dingen, poëzie ziet achter het raam en heel gevat uit de hoek komt. Anderzijds zijn er de dagen dat vader heel verward is, veel slaapt en weinig woorden met zijn zoon wisselt. Maar Michel accepteert de toestand van zijn vader. Hij tracht er nog het beste van te maken. Vader is ten slotte de vijfennegentig al voorbij!

Persoonlijk vind ik We worden er niet jonger op een prachtig boek.De auteur schrijf met tederheid en humor over de gedeelde momenten en het samen eten van een eclair (een gebak) wordt zo een elite moment!

André Oyen
Leestip van André Oyen
Via papier de wereld rondreizen.

Titel:
We worden er niet jonger op
Auteur:
Michel Follet
# pagina's:
144
Aanbevolen voor:
Aangrijpend,
Inspirerend

Gerelateerde leestips