Hilde Umans
Leestip van Hilde Umans
Een heerlijke verslaving...

Pony

4 december 2023

Dit filmisch en prachtig gecomponeerd avonturenverhaal speelt zich af rond 1860 op het platteland in de Verenigde Staten. Silas (12) woont er met zijn vader, zijn moeder stierf bij de geboorte van Silas. "Het was mijn botsing met de bliksem waardoor pa zich in de fotografische wetenschap ging verdiepen, en zo is dit allemaal begonnen."

Op een nacht komen er 3 gewapende ruiters die zijn vader meenemen om in dienst te treden van een bende valsemunters. Zijn vader beveelt Silas om binnen te blijven want na een week zou hij terug thuis zijn. De volgende ochtend staat de vreemde witkoppony voor Silas' deur. Hij beschouwt dit als een teken dat hij zijn vader moet gaan zoeken. En zo begint een spannende zoektocht vol avontuur en gevaar. Maar ook vol vriendschap, liefde, ontroering en wijsheden.

"De banden die ons binden zijn verbluffend, zoals ik al vaker zei. De onzichtbare lijntjes die tussen en rondom ons zijn geweven, trekken aan ons op plaatsen en momenten die we misschien nooit zullen zien, of die we pas na verloop van tijd gaan begrijpen. Daar ben ik wel achter gekomen."

Synopsis

Als er opeens een pony voor de deur staat, ziet Silas dit als een teken: hij moet proberen zijn vader te bevrijden van de criminelen die hem hebben meegenomen. Met enkele zwart-witafbeeldingen. Vanaf 10 jaar.

Hilde Umans
Leestip van Hilde Umans
Een heerlijke verslaving...

Pony
Titel:
Pony
Auteur:
R.J. Palacio
# pagina's:
303 p.
Uitgeverij:
Em. Querido's Uitgeverij
ISBN:
9789045127293
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Zoektochten, Vader-kindrelatie, Spoken, Verenigde Staten ; 19de eeuw
Aanbevolen voor:
Adembenemend,
Boeiend,
Wonderlijk
Doelgroep:
Jeugd,
Vanaf 12-14 jaar

Gerelateerde leestips