Hilde Umans
Leestip van Hilde Umans
Een heerlijke verslaving...

Er is geen vorm waarin ik pas

4 december 2023

Wat kan Erna Sassen toch geweldig goed schrijven over en voor jongeren! Met de nodige humor, zelfrelativering en in originele dialogen volgen we Tessel (Tess), 17 jaar, die worstelt met zichzelf en haar gevoelens van liefde, vriendschap en bewondering voor P. De toon wordt al meteen gezet vanaf de 1e pagina: "Mijn moeder zet haar wekker altijd lekker zacht. Ze houdt er niet van gestoord te worden in haar slaap. Daardoor komt ze heel vaak te laat op haar werk. Ik bemoei me nergens mee. Ze zoekt het maar uit. Het zou prettig zijn als mijn moeder ook op die manier met mij omging."

Het boek bevat veel wijsheden zonder moraliserend of belerend te zijn en geeft je als lezer een bijzondere inkijk in de leefwereld van een puber: school, opdracht eindwerk, het geworstel met haar perfectionisme, haar relatie met haar moeder, afwezige vader en broer, de gedichten en liedteksten die ze schrijft,... Mooi en aangrijpend boek, met een lach en een traan.

Synopsis

Enkele maanden nadat de relatie tussen Tessel (17) en haar leraar Nederlands tot een einde is gekomen, stort Tessel in. Wat heeft ze verkeerd gedaan en waarom heeft ze het niet zien aankomen? Vanaf ca. 15 jaar.

Hilde Umans
Leestip van Hilde Umans
Een heerlijke verslaving...

Er is geen vorm waarin ik pas
Titel:
Er is geen vorm waarin ik pas
Auteur:
Erna Sassen
# pagina's:
211 p.
Uitgeverij:
Leopold
ISBN:
9789025869717
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Puberteit, Liefde, Geheimen
Aanbevolen voor:
Aangrijpend,
Boeiend,
Grappig
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar,
Jeugd

Gerelateerde leestips